четвртак, 30. јануар 2014.

IGRARIJE ☺

Ovo joj je već drugi put, za kratko vreme, kako me je "ubacila u mašinu", te sam se posle samo par meseci opet našla ispred omraženog mi garderobera. Rekord ! Molim da se to negde evidentira ! Pošto danas primam goste, koji će zaviriti u njega, red je i da ga sredim. Ne zato što sam neka vajna domaćica, fina, uredna i tako to, nego....da Vam ne pozli. Nema smisla. Svaka čast, draga ! Tvoja "moć ubeđivanja" je za svaku pohvalu i divljenje. Pogađate - glavni i odgovorni urednik je Cekeruša !
E pa..... da se poklonimo i počnemo. Ali prvo da mi Ivana ne bi komentarisala kako ono što nije uslikano nije se ni desilo - evo ga. Uviđaj obavljen po protokolu, molim :))))))))



Prvo pitanje : NAJSTARIJI ODEVNI PREDMET U ORMANU ?

Nazovi zeleni džemper sa kapuljačom na kopčanje koji sam kupila.... nemam pojima kad, ali recimo da ima nekih dobrih 15 godina. Znam samo da sam imala 10 kila više i da je to bilo u periodu kada su mi hormoni divljali za medalju i kada sam oticala kao globus. Za kratko vreme sam iz konfekcijskog 36 uletela u 44 i to je zaista bilo poražavajuće iskustvo koje je najviše potreslo moj...... novčanik !!!  Od tada mi je garderoba poslednja rupa na svirali i uopšte ne polažem na nju. Ma ajde, bre...ko to može da isprati.... Mada,...baš mi je ostao dobar "nevidljivi plašt". Kada ga danas obučem i natučem kapuljaču - ja se uopšte ne vidim .



Drugo pitanje: NAJNOVIJI ODEVNI PREDMET ?

Crne helanke iz moje radnje, koje podsećaju na somotske pantalone. Nešto mi bilo hladno i šta ću, kud ću....dograbim to čudo, uletim u kabinu, navučem ih na sebe i tako ostade. Što jes' - jes', tople su, udobne, ne stežu nigde, ma....milina. A imaju i zadnje džepove. To ih vadi !



Treće pitanje: NAJSKUPLJI KOMAD ?

Crne antilop čizme iz La Mange ! Što bi rekla moja Ružica - služe samo za "naići". Mislim....niti su za sneg, niti za kišu, niti za hladno, niti za toplo,....ma nisu ni za....ali dobro ! Bio je to jedan od onih dana kada su me očigledno "svrbele pare", a i prodavačica je imala odličnu moć ubeđivanja. Zna žena znanje. Poštujem !!!



Četvrto pitanje : NAJJEFTINIJI/NAJPRISTUPAČNIJI ODEVNI PREDMET (koji često nosiš) ?

E pa sad....najeftinije je ono što sam dobila na poklon. Nisam platila ni filera, a slatko sam ga iznosila i još ga nosim. To mi moje dete za Božić kupilo i skroz na skroz potrefilo i suze na oči nateralo. Angora, jednostavno-blesav kroj, dobra dužina, veličina i ide na sve. Posle kažu : Ne zna muško !!! Ma, šta ne zna, samo.....neće ;)



Peto pitanje : KOJI ODEVNI PREDMET JE BIO NAJBOLJI ULOV ?

Sorry, ali ovo ne razumem ?! Kao ono nisam se pokajala što sam ga kupila, kupila na rasprodaji, otela ispred nosa nekoj koja se na to navrzla ili...šta ? 'Ajde neka bude ono prvo, pošto za ova druga dva nemam odgovor. Nije se dogodilo. Znači..."kanađanke" !!! U njima sam skoro 6 meseci u godini dana i nemam problem sa klizanjem, preskakanjem bara, dubokim blatom i sličnim glupostima. Gazim gde stignem, a mogu i koga stignem, samo što dok ih stignem....ja izgubim volju.



Šesto pitanje : KOMAD ZA KOJI SI NAJVIŠE PARA PROTRAĆILA ?

Ako izuzmeno one čizme, onda je to kaput koji mi je u startu bio dva broja veći. Zamolila sam drugaricu da mi donese neki kaputić u mom fazonu do 100 evrića i ona mi donese ....skupljača prašine u plakaru. Sve nešto razmišljam kako ću ga prepraviti, ali....kako da ne !? Od prepravki mi se.....diže želudac na suvo. A povrh svega što je hladan ! Brrrrrrr ....



Bonus : POKAŽITE NAM TRENUTNO TRI NAJOMILJENIJA KOMADA ODEĆE !!!


Evo 3 in 1 !!! Znači...pidžama, patofne i šoljica  !!! Šta, bre, šoljica nije odevni predmet ? Znate šta ? Kada imate pesak, kamenje i neke još "bubice" u bubrezima, mučite muku sa bolovima, peckanjima i još kojekakvim propratnim efektima, onda Vam je šolja "Prolom" vode, uvinog čaja, soka od brusnice, kafe,....non-stop u rukama. Ne moram "brus" (mada teško) da obučem kada iz kuće krenem, ali nju NE ISPUŠTAM !!! Moliću lepo, niko moju šolju spasa da mi ne dira.

A sad da zavirimo u još nečije garderobere. Tagujem :

23 коментара:

  1. ahaha, kad ti ja sad otvorim vrata svog ormara, reći ćeš - jel' to bio neki zemljotres ili slično, pala bomba atomska, ili je medvjed ušao unutra da odvali svoj zimski san ili kokoše tu uzgajaš ili što ?! nije za javnost, definitivno! evo, idem prozore oprati da pokoji komad odjeće slikam na vješalici, daleko od ormara. ah, koliko posla... :P
    hvala što si mislila ne mene

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahhahahahh...ovo je najbolji mogući opis ludila koji se krije iza mojih klizećih vrata u hodniku ili....si ti opisivala svoj garderober? :))))))
      'Ajde Anči, buđenje !!! Baš smo se uspavale. ;)
      Ne zahvaljuj. Ja stalno mislim na tebe :*

      Избриши
  2. Kanađanke su ti pravi ulov,slažem se a poklon koji ti je dete tako lepo izabralo...neopisiv je komad.
    Haha..biće veselo...Moram da žurim, Ana već počela sa čišćenjem prozora...opasna je,snašla se..moram sad da smislim nešto originalno ili da sređujem garderober;))))))))))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahhaaha...Ako ćeš moj savet....gledaj nekako da izbegneš to sređivanje. Idi na varijantu originalnosti ;))))))))))))

      Избриши
    2. odustala sam od pranja prozora.mislim si, ima li smisla prati to čudo, na prognozi su rekli da će padati kiša slijedeći tjedan....

      Избриши
    3. E, neka si vala ....što da radiš dupli posao :)))

      Избриши
    4. Ej,Ana,stvarno bre,kakvi prozori kakvi bakrači,pa ti bar imaš plažu ispred kuće,pa iznesi tamo jedno po jedno...i kad komšije vide,pomisliće: vidi,komšinicu,kako je ta žena vredna...;)))))

      Избриши
  3. Sredim ormar i posle dva dana opet ista priča, ništa ne mogu da nađem... Imaš nagradicu na mom blogu, ako želiš možeš da je preuzmeš. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  4. Pre i par sati kasnije :))) Vidis kako je trebalo samo malo dobre volje :)) Inspekciju si prosla s' cistom peticom!! Moj omiljeni komad tvoje garderobe - Pantofne s' velikim P :)) Sad sam ja na redu..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam...videla sam....prozvala te Cekuruša koji minut pre mene, 'Ajde kreći :)))))

      Избриши
  5. Bože.pa gde nađe mene da ti pokažem orman...C,c,c,c,c,c...znala si 100% da je kod mene haos od nereda, pa da me zezneš... Znači ja ni letnje stvari još nisam sklonila, to ti već sve govori... Nema veze, prikazaću pošteno pre i posle kao i ti, tek da ne pomisliš da se foliram kako sam neka domaćica. :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. He, he, he...ma ne ...ja da budem najgora od sve dece...ma neće da može:))))
      Dušo, niko nije savršen. Samo raspali :))))))

      Избриши
  6. hehhe super, ja svoj ormar nisam ni pokazala jer je ubi tačno nespreman za pokazivanje :D
    lp Klaudija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Videla sam, mudrice, kako si elegantno izbegla taj deo :)))))
      Izvukla si se na fantastične slike, posle toga ;)

      Избриши
  7. Zadala si mi prilično težak zadatak, jer sam, već odavno, u fazi da mi odijevanje nije nešto jako bitno, možda samo u nekim prilikama, ipak, prihvatam izazov! Ti si ovo majstorski odradila, objasnila sve u svom stilu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sestro slatka, ni ja ništa nisam bolja po tom pitanju. Verovala ili ne, sve više dobijam poklone u vidu odevnih komada. Znaš li šta to govori ? Da moja okolina želi nešto da mi kaže po pitanju mog oblačenja :))))

      Избриши
  8. Ja sad videh tag. Spremam nekoliko postova, nije me dugo bilo. Dok ne budem slikala svoj orman, da ti kazem da su mi trenutno slicni omiljeni odevni predmeti. Samo, umesto soljice, tu je tastatura od kompjutera :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A mogu ti reći da ti baš dobro stoji....mislim, ta tastatura :))))
      'Ajde, draga, željni smo tvojih postova ♥

      Избриши
  9. Dobro, spremi nitroglicerin za svaki slučaj, pa da pogledamo u mopj ormar. Šalim se, složeno je, sve je na mestu, samo je prostor mali a neke stvari baš i nemam gde da nosim, one su za priliku koja nikako da naiđe.

    ОдговориИзбриши
  10. hehe znači dva puta sam te natjerala da se zaroviš u ormar
    vidiš kako si fino složila ove džempere, zar nije bolje? :))
    (da mogu tako dijete svoje natjerati barem)

    kanađanke - super
    helanke - super
    kaputić je simpa, ali ako ti je dva broja veći i ako ti nije u startu "sjeo" kako treba, bolje daj ga nekome nego da se peglaš sa prepravkama.

    meni isto nije bio "ulov" najjasniji. meni je ulov nešto što mi treba pravo,a potrefi se i da mi se sviđa i da ne moram puno da platim.

    super su mi ovi postovi stvarno. nije ni meni odjeća nešto na listi prioriteta, ali nije baš ni da je skroz ignorišem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije ni mene mogla moja majka, ali majka tvoje ćerke je streptomicin...bar za mene :)))))

      Znaš...to za kaput...sjajna ideja ;)

      Ma, ne ignorišem ni ja u potpunosti, ali...moja kilaža non-stop varira od 5-10 kila i to me već smara. Već sam dva puta u poslednjih godinu dana šila nešto sebi i dok završim....reći ću ti samo da nisam ništa od ta dva obukla ;)

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.