четвртак, 10. јануар 2013.

KAKO NAPRAVITI POKLON KUTIJE ?



Život čine lepim - sitnice !!! Neke od tih sitnica su i mali znakovi pažnje u obliku poklona upakovani u male, slatke kutije. Danas pravimo baš takve, koje po potebi mogu biti i veće, a najinteresantnije od svega što Vam za njihovu izradu ne treba LEPAK. Dovoljan Vam je hamer u boji, lenjir, olovka i makaze.



Prvo radimo donji deo kutijice čije su dimenzije 7x7x7cm. Sve stranice savijajte uz pomoć lenjira ( lakše je i preciznije) ka unutra. Isto uradite sa stranicam koje povezuje kvadrate i vrlo jednostavno i brzo dobijate donji deo kutije. Primetićete da se stranice otvoraju i možda će Vas to u prvi mah omesti, ali nemojte da ih lepite. Stvar je u tome da se one same otvore kada neko podigne poklopac.


Gornji deo kutijice ili poklopac ima središnji kvadrat čije su dimenzije 7,5 x 7,5 cm; dok se na njega nadovezuju dva pravougaonika širine od 2cm i jedan od 1cm ( čije su ivice odsečene). Sistem savijanja se ponavlja sa tom razlikom što samo poslednje ( ili prve u zavisnosti kako gledate)  ivice savijaju ka spolja. Nije komplikovano, samo ja tako objašnjavam, pratite sliku po sliku i neće biti problema ( ako Vam je sitna klikom na nju ćete je uvećati).


Kutijica je gotova !!! Ukoliko Vam je suviše jednostavna ili pomalo "gola" možete je dodatno ukrasiti. U ovom slučaju meni su dobro "legli" cvetovi od krep papira. Jednostavni, brzo se prave i mogu da posluže za sve i svašta. Ako neki misle da ću ostati dužna za informaciju kako se oni prave -  bez brige.... i toga će biti u nekom od narednih postova. Sada Vas ostavljam da malo razgledate i zagledate moje kutijice koje su skroz na skroz gotove i spremne za upotrebu !!! Čitamo se !!!












10 коментара:

  1. Ovo je baš super, extra, fenomenalna ideja i tutorijal Barb! Baš ti hvala, sad ću naučiti sama da pravim kutije, pustiću mašti na volju!!
    Hvala dragaaaaaaaa!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu, draga i HVALA na komplimentima. Jedva čekam da vidim tvoje, ali ZAISTA !!! Nadam se da će to biti uskoro i da ću opet uživati u tvojoj različitosti ( uostalom kao i uvek) !!! :*

      Избриши
  2. svaka čast na ovome :D Olakšali ste mi posaoo <3

    ОдговориИзбриши
  3. OOOO bozhe Barbara ostala sam bez reci...sjajno!!!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Da li znate kako praviti kutijicu u obliku srca? Hvala. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sledeći post biće posvećen pravljenju kutije u obliku srca !
      Hvala Saška na ideji ☺

      Избриши
    2. Nema na cemu. I ovo je divno, ali Srce je srce. :) kada od prilike?

      Избриши
    3. Ne smem ništa da obećam, ali vrlo, vrlo uskoro ☺

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.