четвртак, 6. јун 2013.

RUŽA ( Romantičan poklon voljenom biću)




Ruža je najomiljenija i najčešće uzgajana vrsta cveća. Zauzima posebno mesto i u čitavom svetu je poznata kao simbol  ljubavi, ljubavne strasti i lepote. I ona ima svoju legendu postojanja koja je, ovaj put,  vezana za boginju Veneru. Naime, ruže su izrasle iz zemlje kada je ona prvi put nogom stala na kopno.

Meni je ovaj cvet arhaičan, asocira me na neku romantiku starih vremena, bakin porcelan, bele noćne stočiće sa velikim okruglim ogledalima, stari Beograd, predratne Dame sa belim heklanim rukavicama i čipkanim suncobranima, parfem sa onom okruglom vazdušnom pumpicom, duge ravne haljine u pastelnim bojama sa kraja XIX veka, popodnevni čaj sa sitnim kolačima .... volim njene bukete pogotovo kada ga čine one sitne, male, patuljaste ruže.

Pomenuh možda čaj i sitne kolače?  Pa.....eto, inspiracije.... :))))









Upakovano u lepu kutiju koja je  ukrašena velikom belom saten mašnom i samo jednom ružom ovih 5 mafina  može da bude fantastičan poklon za neku romantičnu dušu . Recept za njih imate ovde , kako da napravite kutiju možete videti ovde, a malo šlaga i gotove šećerne ružice možete naći u svakoj prodavnici zdrave hrane. Ko bi tome odoleo ?!

Jedna  Darija ( moja mlada  i vrlo kreativna drugarica) sigurno ne :))))

11 коментара:

  1. Što ti je ovo sve lepo...I onaj nežni buket ruža i te ružičaste šolje i ti predivni mafini...i izgled bloga..SVE!!

    ОдговориИзбриши
  2. Vec odavno sam resila...ali sada 100% zato sto su ruze moje omiljeno cvece,zato sto volim da citam ono sto pises,zato sto me svaki tvoj komentar razveseli...hmmmm Zato sto si pozelela a ja sam tu da tu zelju ispunim. :)))Teglica sa oslikanim gradom je tvoja! :) Posalji mi na mail adresu i ja je saljem odmah.Pozzzdrav ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!
      Juhuhuhuhuhuuhhu !!!
      Jagodice ti si,....ma ti si....ti si.... GENIJE !!!
      Obožavam te !!!
      Pita me koleginica iz susednog lokala da li mi je dobro ( jasno ti je da sam bila "malo" glasnija )! Ma SJAJNO mi je !!!

      Избриши
    2. E sto volim kad nekome ovako ulepsam dan i meni je odmah bolje iako me glava otkida :)))

      Избриши
  3. Toliko ti je lep post.Kvalitetne fotografije.A ruze obozavam.Mafini sa ruzama-divna ideja.Jedino bih te molila da mi pokazes kako mogu ubaciti u tekst Link ka drugom postu,kao sto si ti napisala "recept za njih imate OVDE".Treba mi to "ovde":))Ako moze:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A što ne bi moglo !!!
      Bukvalno napišeš "OVDE" onda prevučeš "mišem" preko njega i klikneš gore na "veza" (mislim da je ta "veza" odmah pored "slike" za ubacivanje") i ubaciš adresu posta na koji treba to "ovde" da nas odvede i to je to !!! Nije komplikovano, ali ja ponekad mnogo komplikovano objašnjavam :)))
      Hvala ti mnogo na lepim komplimentima.....baš sam...ono...sva važna :))))))

      Избриши
  4. Ruže su i moje omiljeno cveće draga. Pomalo i liče na nas žene... naizgled nežne, krhke i božanski lepe, a zapravo snažne i spremne da se suprotstave svakom ko stavi ruku na njih i pokuša da ih slomi. Ideja ti je perfektna, moraću da je "zloupotrebim". :))
    Kissić

    ОдговориИзбриши
  5. Sa ružama nema greške, šta god želimo da poručimo nekoj osobi. U romanu "Ime ruže" pisac ženu, u koju je zaljubljen zove ruža, čime je jasno pokazao šta ovaj cvet predstavlja.
    S pravom je zovu kraljica cveća, a ja motive ruže, vrlo rado koristim na svakoj podlozi, baš zbog toga što je uvek aktuelna. Najviše volim žute i lila, jer su im boje neobične.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ponekad mi se učini da nekako proviriš u moje neobjavljene postove, a onda otresem glavom jer znam da je to nemoguće ili.....je ipak moguće ? :)))))
      Ne, naravno da nije,ali....ima neke magije,...ima 100% :)))))

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.