недеља, 2. фебруар 2014.

ŠOLJA ČAJA ZA ZALJUBLJENE


Gledam ja nju, ona gleda mene i tako nam prolaze dani u gledanju, iščekivanju zakazanih pregleda i tumačenju pristiglih rezultata. Dođosmo nas dve lagano i do februara, a kako stvari stoje, sve mi se čini da će  naše druženje baš potrajati. A taman sam mislila da je lepo udomim tamo negde gde se mnogo vole i gde se čaj pije u dvoje, pa da više ne bude sama i sluša moje žalopojke.


Sve sam ja to lepo smislila, osmislila i zamislila. Prvo da napravim navlaku za kesicu čaja i da na njoj napišem neku ljubavnu poruku. Još bi bolje bilo da napravim više tih navlaka sa više ljubavnih poruka. Svaka šolja čaja bi bila zaslađena nekim : "Volim te" ili "Mislim na tebe" ili "Nedostaješ mi" ili "Treba mi tvoj osmeh".... A na svakom kraju kanapčića,  umesto onog klasičnog kartončića, nalepila bi srculence od hamera..


Pa kad kesicu čaja izvade iz navlake da je stave u moju šolju, uhvate se baš za to srculence i sigurno se nasmeše - jer to nisu očekivali. Pa ga onda gledaju kako visi onako preko šolje, ljulja se, osmehuje i tera ih na razmišljanje koji ukus čaja krije. Pravi im igrarije !!!


A i moja šolja bi dobila novo odelo. Iako ideja nije ni malo nova, a još manje moja, ipak....bi se malo razlikvala...Dve malene ručice, kao da su šoljine, držale bi još jedno srce. Možda bi tu negde mogla da se uglavi i neka fotka, samo...... još mi nije baš kristalno jasno od čega bi mogla da napravim to srculence i te ručice. Bila bi dobra neka čojica punjena vatom. Trebala bi ovih dana da odem do neke radnje metražne robe i vidim šta nude. Samo da stane Košava !


Pa onda sve to lepo upakuješ u jednu kutiju. Sa jedne strane šolja, sa druge paketići filter čaja raznih ukusa i još različitijih ljubavnih poruka....ili ljubavnih vaučera !!! Još bolje. Znate ono kada sa svakom popijenom šoljom čaja ispunite i po neku želju. Meni mi sad dobro došao jedan na kome piše "15-minutna masaža" - ubiše me leđa ☺


Sve sam ja to lepo smislila i osmislila,  ali....ova šolja ostade, takva kakva jeste, u mom posedu do daljnjeg. Zbog toga, nismo srećne ni ona ni ja. Međutim....možda nije sve uzalud. Možda neki ljubitelj čaja, koji upravo ovo čita, iskoristi ideju za predstojeći "Dan zaljubljenih" i obraduje svoje voljeno biće.
Onda bi mi bilo na mestu i ja bih bila mnooooogo ☺ !!!

16 коментара:

  1. baš divna ideja za dan zaljubljenih
    Sviđa mi se ta tvoja šolja
    lp Klaudija

    ОдговориИзбриши
  2. Lijep pozdrav...drago mi je vidjeti još jedan kreativan blog dobrih ideja!
    Super si ti to smislila i realizirala i sigurna sam da će nekome biti od pomoći upravo tvoja ideja da razveseli voljenu osobu!
    Čitam i dalje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Sanja i...ako ne zameraš...ponovila bih tvoju prvu rečenicu :)
      Upravo se vraćam puna utisaka sa tvog bloga ;) Malo sam prošnjurala po njemu, ali on zahteva mnogo više od toga, tako da...čitamo se mi već danas i sutra i prekosutra i ...dok ga celog ne pretresem :))))
      Dobro došla :)

      Избриши
  3. Draga, ideja ti je fenomenalna!
    Sigurna sam da ću zahvaljujući ovom tvom tekstu, uraditi nešto slično u heklanoj varijanti :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne preterujem kada kažem - biće mi čast !!!
      Znači...tvoji radovi u poslednjih 6 meseci su vrh vrhova. Ja se ponosim tobom, ali ISKRENO ♥

      Избриши
  4. slažem se sa curama, ovo je izvrsna ideja! dobro si je realizirala, nema smisla da si nezadovoljna. bliži se valentinovo, ideja je tu, tko želi nešto tako napraviti, sigurno će dodati i svoj pečat. ja bih rukice napravila od običnog platna, napunila punilom za jastuke, tako i srce koje drže. a vrečice za čaj su do kraja razrađene; crveni omot, porukica (imaš super rukopis :), hamer srce na kraju konca, to je to.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Anči ♥
      Da,....to sa platnom i punjenjem je baš ono što bi dalo dubinu i učinilo da ova šolja izgleda "skupo". Sviđa mi se ;)

      Избриши
  5. Što dobrooo...Prava stvar za predstojeći praznik.Filc bi dobro legao,imaš pravo..Super!!;*

    ОдговориИзбриши
  6. ja bih rukice i srce od filca, ali ne vunenog filca nego sintetičkog, malo debljeg. on se fino reže i na rubovima se na "cufa". može i vuneni filc, ali ako će se šolja koristiti ovako sintetički je izdržljiviji.

    ОдговориИзбриши
  7. Vrlo lepo, oduševila si me.
    Vidim da sam puno propustila, možda zato što više pratim bloglovin.
    Kiss!

    ОдговориИзбриши
  8. Fantasticna ideja,posebno mi se svidelo srce na kesici od caja zato sto moj muz voli da pije caj:)

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.