четвртак, 13. јун 2013.

ŠTA SVE MOŽE DA SE NAPRAVI OD PLASTIČNIH FLAŠA ?


Može, ljudi, SVAŠTA !!! I šta treba i šta ne treba, a uvek nekako treba. Toga ima zaista mnogo, ali ja sam nekako izdvojila samo ono što je meni prvo zapalo za oko. Već sam rekla da ljudi najviše prave raznorazne figure koje uglavnom služe za ukras ili kao igračka deci. Malo lepka, farbe i mašte zabaviće  ne samo njih već i roditelje. A košta...skoro ništa !!!



Kad smo već kod igračaka, a niste baš vični crtanju, onda može i ovo !!! Kegle obojene iznutra i plastična lopta su savršena igračka i za jedne i za druge! :))))


Za onu malo veću decu ženskog pola nakit je uvek aktuelan. Šta sve može da se napravi, niste ni svesni. Meni su se dopala ova tri komada, mada ima i narukvica, prstenja, šnalica, rajfova....ma, šta hoćeš !!!


Ako ste od onih koji nisu vični crtanju i bojenju, a baš bi voleli da napravite neku svoju sliku ili ukrasite deo zida u stanu  - evo Vam "pomoći" !!! Jedna plastična flaša, malo boje i isto toliko spretnosti i umeća. Šta ćeš bolje, brže, efikasnije ?!


Volite cveće, uspeva Vam, stalno ga rasađujete, poklanjate, ali Vam fale saksije?! Šta će Vam !!! Probajte sa flašama !!! Možete ih i obojiti, ukrasiti, pa će sve to biti još lepše.


Svećnjaci su nekako najzanimljiviji romantičnim dušama. Ni njih nije teško napraviti, a kombinacijom dubine isečenih gornjih delova flaša dobijate razne veličine i oblike. Još kada se oboje i ukrase!!! Ma ko bi rekao da su u pitanju plastične flaše !?


Kutijice za sve i svašta i ništa. To uvek treba, a ako Vam nije baš najasnije kako se ovo pravi, pomoći ću Vam u nekom od narednih postova. Mene su baš inspirisale da napravim baš ovakve, ali i malo drugačije....


Od njih su ostali gornji delovi. Šta sa njima, da se bace ?! Ne !!! Mogu da posluže za nešto ovako !!! Taman za moj pirinač, kukuruzno brašno i prah šećer koji se uvek prospe :)


Iako je u pitanju plastika, mogu da posluže i za pravljenje lustera i lampi. Ko bi rekao ?!


Mene nešto u poslednje vreme fasciniraju leptirići. Ovo je ona igračka što visi iznad bebinog krevetca i stvarno privlači pažnju svojim šarenilom. I ovo ću da probam, ali za nešto drugo !!!


Gde su leptirići tu je i cveće. Kako Vam se čini ?! Ludo zar ne !?


Ostaše Vam čepovi i ne znate šta ćete sa njima ?! Probajte nešto ovako ! Ovo je pravo malo - veliko umetničko delo koje može da krasi i jedan deo fasade kuće. Za malo talentovanije i kreativnije kažete ? Pa sad,....nismo probali da bi znali, a ja nekako ne verujem dok se sama ne uverim i nekako uvek u suprotno od onoga što tvrde !!! :)))



10 коментара:

  1. o moj bože, nešto sam već prije vidila, nešto tek sad - koji izvor inspiracije!
    najžešći su mi sumo-borci :))

    ОдговориИзбриши
  2. I ja sam puno ideja videla na ovu temu, a prvo što sam videla i totalno se zaljubila je jedan fantastičan luster od koga zastaje dah! Super su ideje draga, jedva čekam da vidim tvoje kutijice.
    Pusa :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo ti link dizajnerke pa pogledaj: http://www.michellebrand.co.uk/

      Избриши
    2. Hvala ti mnogooooo !!! Čim dođem na posao ima da ga pretresem uzduž i popreko:))) Ljubim te :*

      Избриши
  3. Divne su ideje.I ja sam neke videla na fejsu ali mene odusevljava ljudska kreativnost koja nema granice:))

    ОдговориИзбриши
  4. Kreativnost nema granice, zaista. Sve ideje su odlične. Neke od njih imam u posebnim folderima i sve rešavam da napravim nešto od toga. Bar plastičnih flaša ima koliko hoćeš!

    Meni se svidelo kad su deca u Nišu, ispred svoje škole napravila ogrooooomnu jelku od plastičnih flaša. Zamisli koliko se njihovom nereciklažom uništava priroda. I obrnuto, koliko bi se njihovim recikliranjem sačuvala priroda i uštedelo nafte? Kad sam pročitala podatke, nisam mogla da verujem!!!
    Nadam se da će se, bar ovako, koristiti a ne samo da se bacaju.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман18. јун 2013. 18:13

    Aaa pa to je oko! :) Buljim u tu poslednju sliku i ne kapiram... :D hahaha
    Mene zanimaju te kutijice,m ako mozes sto pre neki post, bila bih ti zahvalna :) Hocu da pravim neke kutijice za nakit i za sminku (mada malo vece) ali mi je svakak ideja interesantna :)

    ОдговориИзбриши
  6. divno :) i ja imam puno tutorijala kako reciklirati :) kada bi svako bar svoj otpad razvrstavao planeta bi za emsec dana bila spasena :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.