недеља, 2. јун 2013.

KAKO NAPRAVITI POKLON KUTIJE OD PLASTIČNIH FLAŠA



PEČURKA

Mislim da sam već jednom rekla da  pakovanje( ponekad ) zna da "izvadi" poklon. Ima ona stara koja kaže : 
"Poklonu se u zube ne gleda ! ". 
Ma važi....samo je neko zaboravio na činjenicu da nam je IQ veći od broja cipela koji nosimo, pa odlično znamo kada je nešto skarabudženo i kupljeno u poslednjem trenutku u prvoj  prodavnici nazovi poklona, a i znamo kada je nešto brižljivo planirano i namenski birano. Zar ne ?! E u tom slučaju nije važna vrednost već pažnja. Jedan cvet - jedan, ali ne gerber već.... e, neću još da Vam kažem koji mi je omiljeni cvet :)))))

Šalu na stranu, ne znam kako Vi, ali ja zaista ne bih imala ništa protiv da u ovakvoj "kutijici" dobijem moje omiljene čokoladne cherry bombone, mada mogu i kesice "Nescafe 3 in 1", ma, mogu i .....trešnje !!!  Jeftino i efektno, a onaj koji mi to poklanja zna šta volim, tako da mu je definitivno - stalo !!!

POKLOPAC

Jedna plastična flaša je raskomadana na više delova koje možete videti na gornjoj slici ( prva mala slika desno). Zatim su delovi bušeni i pričvršćeni kako bi dobili konačni izgled poklopca. Sve to je ofarbano vodenim temperama i na kraju izlakirano da se ne bi otiralo, skidalo, kako već...

KUTIJA

 Kutija nije komplikovana jer se samo boji i lakira. Ne treba Vam neka posebna umešnost da dobijete efekat vlati trave. Samo ofarbate donji deo svetlo zelenom, a onda tamno zelenom jednim potezom četkice malo iskrivuljate i olala. Kako god bilo - ispašće dobro !!!

GOTOVA KUTIJA - PEČURKA

Osušenu kutiju možete dodatno ukrasiti raznoraznim "sitnicama" koje su Vam pri ruci. Seckate, lepite, vezujete žicom i naravno uključite maštu. Ovaj deo je ujedno i najzanimljiviji :)

BUNDEVA

E sad, ako ne volite pečurke - pogotovo ove ludare, Vi napravite nešto drugo. Recimo bundevu !!! Još je jednostavnije za bojenje i ukrašavanje, a princip je isti !!! 

POKLON KUTIJA - BUNDEVA

A ako vam je i to komplikovano probajte sa kućom. To smo crtali dok smo još bili u pelenama, tako da smo se pošteno izveštili !!! Pa i ako ne liči i nije savršena - pa šta !!! Onaj koji je dobio znaće da ceni Vaš trud i želju, ukoliko mu je stalo !!! A Vi ?! Ma,... Vi ste se baš dobro zabavili za sitne pare :))))))

POKLON KUTIJA - KUĆA


23 коментара:

  1. mani je kućica bombončić!
    ideja je neobična, nisam dosad ništa slično vidjela, stvarno se može napuniti trešnjama :)
    čekaj samo da moje stabalce naraste!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da može ! :))) Imaj me u vidu kada ti naraste to stabalce. Trešnja je inače moje najomiljenije voće na svetu !!! ;))))

      Избриши
    2. i moje!
      sjest ćemo na terasu i pljuckati koštice u vrt :)

      Избриши
  2. Ovo je sjajno! Sve mi se sviđa, ali kućica najviše! Preslatko draga!

    ОдговориИзбриши
  3. Pa ovo je zaista neverovatno! U šta se mogu promjeniti plastične flaše. Ideje i konačni izgled su ti super!

    ОдговориИзбриши
  4. Fantastična ideja! Sve lepo izgledaju!

    Volim pakovanja kao i poklone koje neko sam napravi. Znači, to je specijalno za mene, a u tome i jeste suština poklanjanja zar ne?
    Kad sam na radionici u školi, imala temu pakovanje poklona, deca nisu baš najbolje prihvatila tu ideju, jer su navikla da se poklon, kao i pakovanja, kupuju. Onda sam promenila priču i rekla: "Zamislite da je nedelja. Ne rade prodavnice. Ili, zamislite da, jednostavno, nemate para za pakovanje poklona. Šta biste vi uradili?"
    E, to je već upalilo i počeli su da razmišljaju, što i jeste bio cilj. RAZMIŠLJATI! A onda smo se vratili na priču o tome koju poruku šaljemo onim što poklanjamo, tako da se ovo što kažerm svodi na početak tvoje priče o IQ većem od broja cipela.

    ОдговориИзбриши
  5. Prečudovito! Všeč so mi te tvoje hiške v obliki gobic. Zagotovo so zelo uporabne. Hvala za inspiracijo.
    Lp Danica

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Danice tebi na divnom komplimentu :*
      Vidim ova kućica nosi sve poene :)))

      Избриши
  6. ajjjjjjj predivno-sjajna ideja!! one kuchice su mi preslatke

    ОдговориИзбриши
  7. O da, kućica je favorit.
    Jako lepo i veselo. :-))

    ОдговориИзбриши
  8. Pa gde se seti ovoga !!!? Odlično je!!!!Kućica je takva da sam poželela da živim u njoj:)A i bundevica je slatka..i pečurka...

    ОдговориИзбриши
  9. Kako su dobre ideje, kućica mi je favorit, i već smišljam šta bi se još moglo iskombinovati :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.