петак, 24. мај 2013.

LAVICA JE LAFICA !!!


Razumem ja da sve teče i sve se menja, ali što vreme, majkoviću. Pri tom mislim na - klimatske promene !!! Nekad smo, k'o ljudi imali četiri godišnja doba, a sada samo dva, a i to leto... živa u termometru ne zna da prikoči. Pa nema, sestro, gore ništa što već nisi videla  na trideset i drugom podeoku. Gde ćeš ?! E, tako se nas dve svađamo svakog leta, gde je ja stalno optužujem da je glavni krivac što više ne pravim zimnicu koja treba da preživi vrelinu leta, a ona mene da mi niko nije kriv što nemam adekvatan špajiz ili bar podrum.

I taman sam se pomirila sa tim da sam ovu bitku izgubila , a onda nekako "naletim" na blog FOR YOU. Ludilo šta žena radi sa teglama, flašama  i još nekim stvarčicama i.....šta ću?! Izgubljena bitka ne znači i izgubljen rat. Nađem "žrtvu" koja će mi čuvati zimnicu i krenem u potragu za teglama !!! Imam sasvim dovoljno vremena do pripreme onoga što sam zacrtala da ću da pravim i samim tim "bacim" se na dekoraciju. Jooooj uživancije !!! Iz svega toga je proisteklo sledeće i moram Vam reći da sam jako ponosna na sebe i neizmerno srećna što me je put naneo na blog moje sledeće gošće :


 Dragi moji i drage moje, predstavljam Vam SONJU sa bloga FOR YOU. Sad čujem u pozadini  eho : "Ma, znam ženu !!!"  Ma, znam da znate, ali ne budimo isključivi,  možda joj neko promakao. :))) Sonja je jedna od prvih, ako ne i prva kreativna blogerka koju sam počela da pratim. Za mene je ona profesorka i to vrhunska. Naučila me je mnogo čemu i još uvek učim. Volim njene "časove" i redovno ih pohađam. A moj suprug je naprosto obožava !!! Znaju se?! Ma ne !!! Kada je čuo da ćemo silne tegle koje sam nakupila, napuniti njegovim omiljenim slatkim od jagoda,  džemom od kajsija i ajvarom, pitao me kome da zahvali. Kao iz topa sam odgovorila :
- SONAJ !!!
- Odlično, reci joj, kad je vidiš, da je od danas moj idol !!!
- Reći ću joj, a sad me pusti  da radim.
- Samo ti radi. Sjajne su ti te tegle. Mislim da će ti boja tog konopca dati odličan kontrast crvenoj boji slatkog od jagoda.
- Ma more....
- Idem, idem....šalio sam se :)))) Da ti vratim ovaj poklopac s kojim si me gađala? :))))


A sad SONJA  ( ovaj intervju nisam htela da prepisujem zato što ne bih mogla da "precrtam" te smajlije, pa sam ga bukvalno prenela ovde, nadam se da nisam donela pogrešnu odluku):

HVALA SONJA !!!


17 коментара:

  1. Stvarno predobar post, Barbara!
    I ja sam upoznala Sonaj među prvima kad sam se priključila blogosvemiru, sviđaju mi se i njeni radovi, ali i njezin smisao za humor. I činjenica da bih vjerovatno zaključila da je tinejdžerica da nije napisala da je majka i profesorica :D
    Veliki pozdrav svima!

    ОдговориИзбриши
  2. Sonja je stvarno žena i po!! Predivno si je ovde predstavila,i moji utisci o njoj su slični,zato uvek rado navraćam na njen blog.Svaka čast i Sonji i tebi!<3

    I nemojte da se bijete u kući...molim vas!;))

    ОдговориИзбриши
  3. Da, Sonja je jedini šrofesor matematike kome sam priznala da sam bežala sa časova meni, apstraktnog predmeta i da me je mrzelo da uključujem mozak kad je matematika u pitanju. To je kao u onom vicu, daj nekom drugom, pa nameni. Svom profesoru to nisam smela nikako da priznam, pa je posle ovog priznanja Sonji, neka ravnoteža, ipak, postignuta.

    Rekla sam joj da je suviše talentovana za jednog matematičara i puna razumevanja, a ona je odgovorila da je ona, ustvari, otkvačeni fizičar.
    Evo, još jedna prilika da joj se zahvalim, jer mi je uvek pomogla kad su zadaci u pitanju, kad god mi je trebalo, a kroz dopisivanje sam saznala da moja i njena sestra žive blizu. Eto, koliko je svet mali a internet moćna stvar. I još jedno priznanje: Dok nisam imala svoj blog, špijunirala sam je, jer su mi se njene flaše mnogo sviđale, kao što mi se i sad sviđaju. A Sonja, inače, oboooooožava slatko od jagoda, pa kaži mužu da se odrekne neke tegle tog divnog, domaćeg proizvoda u ime svog idola.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema šta da mu kažem !!! Dobija je 100 %, pa makar je ogradila električnom ogradom i bodljikoavom žicom. :))))

      Избриши
  4. Ej, znam je i ja. Ali, posle ovog divnog posta je znam jos bolje, i hvala ti puno na tome!

    ОдговориИзбриши
  5. Odlična priča devojke! Drago mi je što si je "intervjuisala" jer je sada poznajem malčice bolje i još više mi se sviđa! Ona nam je svima profesorka za originalnu "Sonaj tehniku" i draga prijateljica!
    Pusa za obe!:)))

    ОдговориИзбриши
  6. Barbara moja, poslije ove tvoje prezentacije Martha Stewart je beba za mene:)))Prosto mi neugodno koliko me nahvali! Svaka ti čast na originalnosti dodjele nagrada, kraljica si!Što se tiče teglica koje si ukrasila, svaka čast! Ja ću ti ukrasiti koliko god želiš teglica Sonaj-tehnikom a ti mi napravi slatko od šumskih jagoda,možeeeee?! Nemoj gađat svoga dragoga punim teglicama,sjeti se mene:)))) Priča mi se jako dopala osobito vaš dijalog!
    Od srca ti hvala na ovom originalnom predstavljanju,druženju,idejama,prijateljstvu:) Veeelika pusa!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tebi neprijatno ?! A šta ja da kažem posle ovog tvog komentara ?! :))))
      Svaki dogovor važi, samo....gde ću, sestro slatka, u sred Beograda da ti nađem šumske jagode !? :)))) Ajde, gledaću nekako da ih "iskopam". :)))

      Nema potrebe ni za kakvim zahvaljivanjem, jer sam zaista uživala u pravljenju svakog od ove serije postova. Vi ste mojih top 5 !!! Svaka od Vas ja ovaj ili onaj način uticala na mene i svaka mi dala jedan deo sebe. Za to sam bogatija, iskusnija, srećnija i zadovoljnija sobom. Ima tu još mnogo dragih i posebnih žena koje zaslužuju da se nađu na stranicama mog bloga jer su već vrlo "aktivne" u mom životu, ali o tom - potom.

      Sve zajedno Vas grlim, ljubim i iskreno se nadam da ćemo se družiti još puno, puno, puno, puno godina.... <3

      Избриши
  7. Evo još jednog divnog teksta o blogerki koju znam, ne znam kako si mi ti promakla do sad :)
    Savršeno.
    Teglice su prelepa, tekst je zanimljiv, sve mi je baš super.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Glavno da smo se našle :)))) !!!
      Samo...nešto čitam ...pa pročitah da si iz Zemuna. Pa...nije isključeno da smo se ipak negde srele, a ako nismo - hoćemo !!! :)))
      Hvala, draga, hvala za sve ove divne komplimente. Rastem kao kvasac :)

      Избриши
  8. Анониман26. мај 2013. 19:20

    Divno! Teglice su fantasticne, a s obzirom da sam pre dve godine napravila otrov od jagoda, ove godine bi red bio da to bude slatko i da se jede. Hvala na preporuci i hvala sto pises :) Pratim te ;)

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.