петак, 17. мај 2013.

KEKS SA DŽEMOM


Kada stigne lepo vreme i produži se dan, volim da vreme provodim - napolju. Volim da šetam pored reka, popijem kafu u nekoj bašti, sedim na terasi i svo to vreme provedem sa ljudima koje volim. Ako se odlučim za ovu poslednju varijantu, onda je redovno"zasladim" sa nečim bukvalno slatkim. Retko to budu dva ista kolača jer  i tu volim da isprobavam nešto novo. Šta ću, a vidim niko se ne buni. Ovo je poslednji recept koji sam isprobala. veoma je lak i brz za pravljenje, a i lepo je prošao kod "publike". Međutim, on je ujedno i modifikacija jednog starog recepta jer se testo pravi potpuno isto kao i za "Nasmejane keksiće", a ako ste zaboravili kako se oni prave kliknite OVDE.

A sad :

Iz razvijenog testa debljine 3 mm izvadite modlom "kružiće" i "srculenca" . U podmazan pleh za mafine stavite prvo "kružić" i od njega napravite korpicu (poslužite se prstima). Sipajte, zatim kašikicu omiljenog džema i preko stavite "srculence". Pecite na temperaturi od 220 stepeni odprilike 10-15 minuta.


Ohlađene kolačiće oispite prah šećerom i servirajte u ukrasnim korpicama za mafine. Prijatno i uživajte u svakom danu, a naročito u društvu dragih ljudi...

Kad ste već tu da Vam kažem još nešto.....Znate li Mariju ( makART) sa bloga UNIKATNI POKLONI !? E ta, baš ta mala, plava, Beograđanka koja je uglavnom poznata po svom oslikavanju po čašama, flašama, teglama, kamenju,...a ja je zovem Jagodica ( ona zna zašto), mi je dodelila fenomenalnu blog nagradu. Ma, znam...sve znam...mnogima od Vas je tih nagrada preko glave, ali ovo je nešto sasvim drugačije. Ovo je NJENA nagrada kojom je obradovala sve one koje ONA voli da prati. Sama ju je osmislila kao i ideju da svako ko je dobije osmisli svoju i podeli svojim omiljenim blogovima. Hvala, Marija na ovome :



E, sad ja malo mućkala, mućkala, pa smućkala svoju nagradu, ali pošto je već moja, ja smućkah još nešto !!! Šta to ?! Videćete u narednim postovima već od ponedeljka, a ja obećavam da u narednih dve nedelje više neće biti recepata.... ;)

10 коментара:

  1. I ja sam dobila ovakvu nagradu i mnogo mi se sviđa. Skroz je otkačena! Sviđa mi se i ideja da svako napravi svoju nagradu. Ja radim na tome a poradiću i na ovim tvojim nasmejanim keksićima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sjajna nagrada i sjajna ideja koja je kod mene probudila još neke koje će biti realizovane već od ponedeljka, ali....ti si o tome već blago obaveštena, mada....ne znaš baš sve ;))))
      Jedva čekam da vidim tvoju nagradicu !!! :*

      Избриши
  2. Keksići super izgledaju, verujem da su još lepši kada se probaju...a što su atak na moju 40+ liniju to nema veze :D
    Sviđa mi se i nagradica, jer podstiče na kreativnost i drugačija je od klasičnih "prosleđivačkih" blog nagrada :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahhah....da,da...ja samo kukam kako sam sve šira a nastavljam po starm. Doći će mi to slatko glave, vidim ja,ali.....kao što ti reče - nema veze :D !!!
      Nagrada je vrh i mene je toliko inspirisala da Jagodici mogu da zahvalim na narednih 5 postova koji su već napisani, pripremljeni, neki skroz završeni i samo čekaju svoj dan za objavljivanje. Ma, mala je čudo ;)))

      Избриши
  3. Ukinucu ti ovu nagradu ako nastavis da nas gojis! :)))

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo je strašno lepo na oko a verujem i ukusno. U poslednje vreme volim đakonije spremane u ovim plehčićima..pa je red da i ovo probamo:))Hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma, nema na čemu ....hvala tebi što me ne grdiš :)))) Vidiš kakve su ostale :)))))

      Избриши
  5. Jao slatkiši... Ugojila sam se samo od čitanja... Mljac, mljac... Probaću obavezno. Čestike na nagradi, zaslužila si. Dopada mi se inovativnost, ne volim kada se u nešto uvuče monotonija i naraste paučina od dosade. Jedva čekam da vidim šta ste vas dve pametnice smislile. :)))

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.