понедељак, 18. фебруар 2013.

NASMEJANI KEKSIĆI

Želimo Vam dobar i nasmejan dan !!! Ovu nedelju započinjemo nečim slatkim. Sad smo trenutno u toj fazi, tako da oni koji vole kolačiće će malo uživati, a oni koji ih ne vole, neka se malo strpe,...proći će nas... Čemu danas o ovome ? Pa recimo....kada god odemo u goste, uglavnom nosimo kafu, piće, deci po čokoladu ili voće,...ma,... malo smo se smorili i mi i oni. Ajmo nešto drugačije, slađe i neobičnije. Nešto što će obradovati i nas i njih.
Ideju smo dobile listajući po internetu, malo smo je modifikovali ( da bi bila jednostavnija) i sada Vam je prezentujemo. Potrebni su nam keksići, malo rastopljene čokolade i jedna tegla !!!



RECEPT ZA NASMEJANE KEKSIĆE :

550 gr oštrog brašna umesite rukom sa 120 gr prah šećera, 150 gr margarina, 125 ml mleka, 1/2 praška za pecivo i jednim vanilin šećerom. Ko voli ukus limuna može da nastruže malo kore !!! Razvucite testo debljine 1 cm i vadite modlicom keksiće, ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 220 stepeni Celzijusa 15 minuta !!!
Nakon toga šarajte rastopljenom čokoladom po njima okice i nasmejana ustašca, a možete i nešto drugo. Kada se ohlade - pravac tegla, kutija, celofan, korpica...ili šta već !!!



Biće i za Vas i za NJIH

Pravac tegla

Možete sa njima početi dan

A možete ga i završiti

PRIJATNO !!!

4 коментара:

  1. Jako lepa i simpatična ideja! Naročito za nas sladokusce! Hvala za recept, probaćemo!! :))

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je genijalno.Super si ih zapakirala,stavrno slatko ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Tatjana !!! Kasnije sam dobila još bolju ideju za pakovanje, ali.... modifikovaću je za nešto drugo drugi put. Za sada može i ovako !!! :*

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.