уторак, 26. фебруар 2013.

KAKO NAPRAVITI KUTIJE SA PREGRADAMA ?

Treba Vam kutija koja ima bar dve pregrade? Nije problem !!! Osim što ju je vrlo lako napraviti, imate mogućnost da dodate još po neku pregradu u zavisnosti od veličine kutije i onoliko  koliko Vam treba.
Ovaj put, zbog prezentacije, sam je punila keksićima, ali u nju možete staviti i nešto drugo. Recimo...manji, stoni ram za slike i zanimljivu olovku ili već šta Vam padne napamet...
Potreban Vam je :
- hamer
- makaze
- lepak po potrebi
- olovka

Donji deo kutije
Donji deo kutije ima u osnovi kvadrat dimenzija 15 x 15cm, na njega su dodati pravougaonici dimenzija 7x 15cm. Sve ivice se savijaju prema unutrašnjosti. Krajeve možete zalepiti, kako Vam se kutija ne bi otvarala.

Pregrada
Pregrada je dimenzija 15 x 27cm. Ovde je savijena na sredini gde je visina zida pregrade 6cm. Međutim, ovo nije obavezno ukoliko želite da Vam jedna pregrada bude veća, a druga manja. Važno je samo da Vam visina zida pregrade bude za 1cm manja od visine kutije koja je u ovom slučaju 7cm.

Poklopac
Poklopac ima za osnovu kvadrat dimenzija 15,5 x 15,5 cm na koji su nadovezana dva pravougaonika dimenzija 15,5 x 3cm i jedan manji od 15,5 x 1 cm, čiji su ćoškovi isečeni. Opet se sve ivice savijaju prema unutra, sem poslednje koja ide na spolja. I ovde možete koristiti lepak, mada nije potrebno.

Gotova kutija
Postavite pregradu na dno kutije i posao je završen. Posle toga ostaje samo da je ukrasite ili zalepite neku mašnu, stavite traku ili cvet. I naravno....napunite !!! Nadam se da su Jelena, Milica, Bojan i Sara zadovoljni odgovorom na njihovo pitanje koje su postavili putem elektronske pošte, a on je ujedno i naslov ovog posta. Hvala, još jednom,  na pitanju i ideji za ovaj post. Pozdrav, pišite i dalje !!!

Napunjena...

...keksićima !!!





8 коментара:

  1. OVO JE PREDIVNO! Svaka cast! Kakvi su to keksici??? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sećaš li se onog posta " Nasmejani keksići" ?! E baš ti, samo što su sada vađeni modlicom u obliku srca i ukrašeni manje ili više čokoladom ! ;)

      Избриши
  2. odlicno !!! pa ovde mozhe da se cuva i nakit...odlicna ideja!!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Preslatko draga!! Ne znam da li mi se više dopada kutija ili keksići... mmmmmmm... sad bi mi baš dobro došli uz kafuuuuuuuu!!! :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, draga ! Divna si, uostalom kao i uvek. I da znaš da je pravo vreme za taj magični napitak. Odoh da je pristavim !!! :))))

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.