петак, 18. јануар 2013.

MASKA ZA MASNU KOŽU



Opet malo prirode iz frižidera na našem licu, samo što ovaj put svu moguću pažnju poklanjamo onima sa masnom kožom. Kao da čujemo - konačno !!!  Dobro, de, izvinjavamo se, ali bolje i ikad nego nikad. Pa da počnemo.
Potrebno nam je :
- jedna kašika maslinovog ulja
- jedna kašika meda
- sok od jednog limuna
- jedno žumance



Način pripreme:
Umutite žumance sa maslinovim uljem u kompaktnu masu, pa onda dodajte med i na kraju sok od limuna. Masku na lice nanesite četkicom ( najbolja i proverena varijanta) i držite je nekih 20-25 minuta. To vreme iskoristite samo za sebe i ne dozvolite da Vas nešto ili neko omete u tome. Nakon svega isperite lice mlakom vodom, nanesite svoju omiljenu kremu i dobro se odmorite za sutrašnje nove radne pobede. Samo tako će se dejstvo maske videti na Vašem licu, u suprotnom,.....džaba smo krečili !!!






6 коментара:

  1. Limun u raznim kombinacijama maski i pilinga beli kozu, odnosno uklanja tamne fleke po licu. :) Ova maska mi se svidja i probacu je cim pre. Nesto i za nas sa masnom/mesovitom kozom...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Limun je dobar i za nokte. Često se dešava da pojedini lakovi "žute" nokte ( naročito crveni). Taj problem se vrlo lako i efikasno rešava baš limunovim sokom. :) Samo....treba voditi računa ...često je "žutilo" na noktima i prvi alarm da nešto nije u redu sa jetrom !!!

      Избриши
    2. Hm mislim da je moja jetra za sada sigurna ali cesto mazem taaamne lakove pa su mi nokti zuti kada ih skinem, cak i kada stavim bazni lak. Sigurna sam da limun beli nokte, ali da li njegova kiselina nagriza nokatnu plocu? Da nije previse jaka?

      Избриши
    3. Jovanice, to je samo limunov sok ! Ako se plašiš, u početku ga razredi sa malo vode,ali...stvarno nema potrebe. Kada smo bolesni, neki od nas sisaju kriške limuna. Ako ne čini nikakvo zlo našoj usnoj duplji, ždrelu i želudcu,pa neće ni noktićima. :) Od svega mi pošla voda na usta od ove priče o limunu ! :)))))

      Избриши
  2. Одговори
    1. ZNAČI.... malo je reći HVALA za ovako nešto !!! Vesna, mislim da nisi ni svesna kakvo je ovo uzbuđenje i radost unelo u naše današnje kasno popodne. Oduševljene smo !!! Hvala, hvala, hvala,....cmok, cmok cmok....

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.