уторак, 04. децембар 2012.

KAKO NAPRAVITI NOVOGODIŠNJI MALI STOLNJAK ?Hoću konačno da vratim lampu na mesto, ali moram da joj pripremim "njen" ćošak. Stoji na nekom setu staklenih stolova koji su bili moderni pre 25 godina pa i meni tada "dunulo" da ih kupim. Tada su mi bili cool, a sada su mi "hladni". Zato ću ih pokriti nekim malim stolnjakom koji može nekom da posluži i kao ideja za nadstolnjak. Sve u svemu, nije komplikovano, a ima mogućnost "dorade", tako da ću Vam ja dati osnovu, a Vi dorađujte temu.

Potrebno nam je malo crvenog satena i zelene saten trake. Makaze, igla, konac i mašina za šivenje se podrazumevaju. Mada ima nekih koji ručno rade ovakve radnje kao "singerica" pa im ova poslednja stavka ne treba. Bravo za njih i to najiskrenije! Ja sam po tom pitanju... dobro neću sad o tome !

Potrebno pripremiti

Izmerite pa isecite određenu veličinu satena. Meni je ovde trebao kvadrat dimenzija 45 x 45 cm.

Malo seckanja

Zatim obradite ivice cik-cak bodom na šivaćoj mašini ili ako imate "endlaricu" još bolje!! Moja je kod Ružice, a da se šetam za to malo...nisam baš toliko poludela. Dobar je i cik-cak. Onda našite saten traku sa gornje strane stolnjaka.

Malo šivenja

Ne želim mnogo da komplikujem, ali ipak sam dodala par ukrasa u obliku saten mašni na krajevima ukrašenih biserčićima. Vi možete svašta, samo dajte mašti na volju. Pustite neka Vam "naiđe", što reče Ružica.

Malo ukrašavanja

E sad mogu da stavim i lampu u taj ćošak ! Da li je gotovo?! Pa da li tako deluje? Naravno da NE! Ovih dana ću napraviti još par stvarčica za taj kutak, pa Vam javljam šta sam i kako sam to uradila! Važi?

Mali Novogodišnji stolnjak

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala što ste ostavili komentar.