среда, 7. новембар 2012.

STIL MERILIN MONRO

Merilin Monro ( 1926-1962) rođena kao Norma Jeane Beker je bila američka glumica, pevačica, model i igračica. Glumila je u mnogim poznatim filmovima 50-tih godina prošlog veka, ali je svi  dobro pamte iz njenog najvećeg filmskog hita "Neki to vole vruće". Najsjajnija zvezda Holivuda tada, nastavila je da sija istim intezitetom do dana današnjeg kao ikona ženstvenosti, seksipila i zavodljivosti.



Najbolji opis Merilin Monro, kao žene i osobe, dala je ona sama sledećom izjavom  u kojoj je protkala i malo svoje životne filozofije, koje mnoge od nas mogu prihvatii kao svoju :
" Ja sam sebična, nestrpljiva i pomalo nesigurna. Ponekad pravim greške, ponekad sam izvan kontrole i s' vremena na vreme teška za rukovanje. Ali ako me ne možeš podneti kada sam najgora, sigurno me ne zaslužuješ ni kada sam najbolja!"






Nema žene na svetu koja ne bi "ukrala" malo njene magije kojom izaziva divljenje i poštovanje muškaraca. Možda je sa tim rođena, a možda je to naučila vremenom praveći, kako sama kaže, greške. I ona je samo žena, kao i mi ostale, te joj želja da voli i bude voljena bila glavna životna misija. Neki tvrde da joj je upravo to stajalo glave, neki misle drugačije, ali je nepobitna činjenica da je njena prerana smrt i dan današnji obmotana velom tajne. Isto važi i za njen prepoznatljiv stil koje mnoge poznate i manje poznate dame pokušavaju da "skinu" tačno 50 godina. Njima se priključujemo i mi, ne zato što želimo da budemo njene kopije, već zato što je najbolje učiti od majstora, a ona to sigurno jeste.



I za kraj jedan od njenih citata koji tačno opisuje njen stil kao i poruku ostalim ženama kako bi  trebalo da izgledaju da bi ih drugi doživljavali na pravi način i time pridobili svu pažnju i poštovanje :

" Vaša odeća treba da bude dovoljno uska da pokaže da ste žena, ali i dovoljno široka da pokaže da ste Dama!"


Njima je bila inspiracija i uzor, a da li su nešto naučile od majstora, procenite sami :










4 коментара:

  1. Neke su naučile, neke ne... razumem da je izašlo iz mode da se uklapaju boja tašne i cipela, ali boja kose i obrva - to je neoprostivo i u prošlom veku i u ovom. Žena sa plavom kosom i crnim obrvama, tj. sa velikim kontrastom između njih, još ako su obrve guste... to je isto kao da ima brkove...

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман14. март 2013. 06:01

    Thank you for any other informative site. The place else may just I
    get that kind of info written in such a perfect approach?
    I've a undertaking that I am just now working on, and I have been at the glance out for such information.

    Stop by my web site: wood carving courses norfolk
    my site: wood carving kit

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман14. март 2013. 14:05

    I for all time emailed this webpage post page to all my associates, for the reason that if like to read it then my friends will too.


    Here is my blog: film first dvd

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.