среда, 14. новембар 2012.

BILJANA TIPSAREVIĆ

Skoro nešto komentarišemo kako u Beogradu ne možeš da nađeš elegantnu, pomalo sexy, ali ipak svedenu koktel haljinu za sva vremena. Ili su previše klasične (da ne kažemo babske), ili previše nakinđurene (kao za "Grand show"), a o odabiru materijala i kvalitetu izrade da ne govorimo. A onda smo, kao grom iz vedra neba, dobili putokaz, odnosno adresu bloga naše mlade, taze diplomirane modne dizajnerke Biljane Tipsarević, na kome je predstavila svoju diplomsku mini kolekciju "Zeitgeist".

Inspiraciju je, kako sama kaže, našla u trenutno aktuelnim 50-tim godinama prošlog veka i top modelu tog vremena Doroti Horan (Dovima) koja je za nju savršenstvo aristokratske ženske lepote, gracioznosti, glamura i elegancije. Inače ova žena je bila muza najpoznatijeg fotografa tog perioda Ričarda Avedona, autora vanvremenskog serijala fotografija pod nazivom "Dovima sa slonovima". Ono što je nas oduševilo jeste činjenica da je svaka stavka ove modne kolekcije Biljanu stavila rame uz rame sa svetski poznatim i trenutno aktuelnim modnim kreatorima. Počev od same inspiracije, preko krojeva do odabira materijala kao i njihove kombinacije. Posle oduševljenja je došao i ponos što imamo nešto naše, a svetsko, te tako nije smelo i nije moglo da prođe, a da je ne pomenemo. Najviše zbog Vas koji ste tamo negde po belom svetu, a znamo iz statistike koje imamo, da čitate naš blog . 



















3 коментара:

  1. Biljana je divna zena, tako je lepa, negovana, fina i zenstvena... Zena za primer! Haljine su joj prelepe, odisu elegancijom i prefinjenoscu, jednom recju, opisuju njen stil! xo

    ОдговориИзбриши
  2. predivan post!! pratim vas-a za Biljana nemam reci...obozhavam je!!!!! a evo i moj blog :) http://anitce.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobro nam došla Anita i pre svega, hvala na komplimentima.
      Biljana zavređuje svu pažnju pre svega kao osoba, a onda i kao dizajner. Mlada žena sa titulom DAME koju nosi prirodno, što bi neki rekli "kao da je rođena s' tim", a mi smo ubeđeni da jeste. Zaista se nadamo, iz sveg srca, da je ova njena kolekcija samo uvod u ono čime će se ona baviti u budućnosti i da će u tome imati više nego uspeha. U svakom slučaju pratićemo njen rad kao i tvoj blog.
      Puno pozdrava !!!

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.