петак, 16. новембар 2012.

POKLON KORPICA

Vreme je slava i uglavnom u to vreme domaćinima poklanjamo flašu vina, kafu, deci slatkiše, voće, ponekoj domaćici cveće... Vrlo retko pridajemo značaj samom pakovanju, a to ponekad zna da bude važnije i da više obraduje onoga kome poklanjamo, od samog sadržaja poklona. U krajnjem slučaju pođite od sebe. Kako reagujete kada Vam neko nešto donese u ukrasnoj kesi, a kako kada je to originalno upakovano u nečem sasvim drugom? Ustvari, možda nas obraduje činjenica što se neko potrudio i oko te stavke, a ne nas samo "otaljao" tako što je kupio nešto usput, u obližnjem marketu, strpao u kesu, rekao "Srećna Slava, domaćine" i seo za sto.

Za današnju priču Vam ne treba puno umešnosti oko pakovanja. Treba Vam samo jedna pletena korpica koju možete pronaći vrlo jeftino na svakoj pijaci u gradu, komad celofana i velika mašna. Umesto korpice možete koristiti i neku lepu ukrasnu kutiju, činiju, tacnu ili već nešto što se Vama učinilo prikladnije i originalnije za datu priliku.

POTREBNI ARTIKLI ZA PAKOVANJE


Pre nego što počnete sa pakovanjem, na dno korpice možete staviti imitaciju slame od papira, zgužvane salvete ili nešto drugo što se vama učinilo interesantnim, a i ne morate. Poređajte u korpicu ono što ste namenili da poklonite domaćinu ili slavljeniku, obmotajte zatim celu korpicu u celofan i pričvrstite ga mašnom. Krajeve celofana možete doterati tako što ćete ih oblikovati makazama, a možete ih samo malo lepše namestiti i to je to !!!

UPAKOVANA KORPICA


U nastavku Vam prikazujemo neke od ideja, pa....ili je iskopirajte ili je iskoristite za neku Vašu. Sigurni smo da ćete domaćina kome ovo donosite prijatno iznenaditi, obradovati i da će Vaš poklon staviti na neko vidno mesto. Svi volimo da primamo poklone. Neki veće, neki manje, neki skupe, neki sitnice, ali ....svi volimo kada su oni interesantno i lepo upakovani.


MALA KORPA VOĆA

U KORPI SA VOĆEM I MALO CVEĆA

TEGLA DOMAĆEG DŽEMA I KUTIJA- DVE KEKSA

FLAŠA VINA I GROZD GROŽĐA


VINO, BOMBONJERA I MALO CVEĆA

ZA NEKOG KO VOLI PASTE

PAR TEGLI IZ VAŠE ZIMNICE

VAŠI SAVRŠENI KOLAČI

Poklon korpicu možemo iskoristiti i u nekim drugim prilikama. Recimo kada idemo na "babine", rođendane, useljenje, svečani ručak, spremamo novogodišnje i Božićne poklone i slično. Razlika je samo u tome što ćemo u nju staviti adekvatne poklone. Pa evo i za to malo predloga :

POKLON KORPICA ZA BEBU


ROĐENDANSKA SA PREPARATIMA ZA KOSU

ROĐENDANSKA ZA LJUBITELJA CVEĆA

ZA LJUBITELJA KAFE

ZA NEKOG KO VOLI ČOKOLADU

NEKA SITNICA ZA MALU DRUGARICU

ZA LJUBITELJA KNJIGA


2 коментара:

  1. Jedno veliko hvala za predlog. Još malo pa treba da krenem kod kumova na slavu i razmišljam u šta da upakujem vino, kafu i čokoladu za klince.Ovo mi je došlo kao poručeno. Imam jednu korpicu viška u kući, satensku traku, celofan, a od prošlog Uskrsa imitaciju zelene trave od papira. Sjajno !
    Puno Vas pozdravlja Mila.

    ОдговориИзбриши
  2. Upravo sam mami pokazala ovo i odusevila se. Predlog za pakovanje poklona za slavu sledece nedelje!

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.