среда, 31. октобар 2012.

ELIE SAAB jesen-zima 2012/2013

Ovaj libanski dizajner je poznat po svojim kreacijama preneglašenih ramena, tonom štrasa i šljokica, koje oduzimaju dah na crvenom tepihu, ali...ovaj put je iznenadio mnoge. Prijatno, naravno. Očigledno da je uticaj 50-tih godina prošlog veka imao velikog udela na malopre pomenutog gospodina, pa je svoju kolekciju prilagodio zadatoj temi. Jednostavnost krojeva i boja, koji na najbolji način ističu žensku friguru, oplemenio je krznom i doziranim štrasom na pravim mestima. Pored klasične crne, bež i sive, pojavljuje se boja  petroleja koju vole žene plavih i zelenih očiju, jer ih naglašava.

Sve one čiji je konfekcijski broj veći od 42, OBRATITE PAŽNJU kako Elie Saab kombinuje boje na pojedinim modelima i kako ih uklapa. Na taj način sužava i izdužuje figuru, a vrlo jednostavno i efektno sakriva sve ono što nam je "višak" ili mi bar tako mislimo da jeste. To se najbolje vidi na prve tri slike, gde je svaka oštra linija ili traka postavljena na pravo i tačno odgovarajuće mesto.Ovde se vidi i pravi efekat visokog struka pogotovo kada su donji delovi tamni, a gornji svetli. Jednostavno, a moćno oružje protiv naših "mišelinki" koje se uz pomoć dobrog steznika  u ovom slučaju ne vide. Kada kupujete garderobu ili je šijete, u krajnjem slučaju, iskoristite ovaj "trik" i bićete prosto zadivljeni rezultatima. Možda Vam je baš danas i ovog trenutka Saab otvorio oči i pronašao stil koji odgovara Vašoj figuri.





















2 коментара:

  1. Ovo je fenomenalno! Obozavam ove kreacije, sve bih nosila!! ♥

    ОдговориИзбриши
  2. Iz kolekcije svakog modnog kreatora kojeg smo do sada prikazale ili kojeg ćemo tek prikazati, izdvajamo modele koje mogu da ponesu žene preko 40+. Međutim, to ne znači da ne mogu i one koje po godinama mogu da nam budu ćerke. Iz tog razloga nam je drago što ti se ovo dopada i što ovaj blog ne mora da bude samo za one kojima je namenjen već i za duplo mlađe. :))) Hvala Jovana što nas redovno pratiš, komentarišeš i na taj način pomažeš !!! Ljubimo te obe !!!

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.