понедељак, 24. март 2014.

ŠTA IMA ?!


Svašta i ništa !
Ali recimo... STIGLO PROLEĆE !!! Ono što kažu da se budi priroda je fakat, ali za divno čudo probudiše se i ljudi. Setili se gde su ostavili osmehe, pa ih brže bolje "metnuli" na lica. Još da se pojedini sete gde su ostavili "dobar dan" i "hvala"... ma, Bog da nas vidi !


Iako se ne bi reklo iz priloženog, i ja se vraćam u kolotečinu. Još kada bi mi se ostvarilo ono što mi piše u horoskopu,...ma, pitala bi "Pošto ono beše Beograd"? Kaže da mi je početak ove godine uspešan na svim poljima, pogotovo na poslovnom planu. Ne znam ko je tu pobrkao pojmove ili loše odredio položaj zvezda, ali znam da smo, da izvinete, zajebali još jednu poslovicu i da od toga nema ništa.
- Koju ?
- Kako koju? Pa onu : Ko radi ne boji se gladi !
Ja se ubih od posla, a frižider mi k'o apoteka - čist, beo i prazan.


Nema veze....pucajte, ja i dalje držim čas !!! Hoću reći - ne odustajem. Rekoh jednom da sam tvrdoglava, svojeglava i uporna do krajnjih granica. Ko zna zašto je to dobro, a u međuvremenu se malo ljuljam u ranim jutarnjim časovima dok čekam moju Dušicu . Jeste da me neki mlađani penzioneri čudno gledaju, vrte glavom i nešto cokću, ali mora da imaju problema sa njihovim protezama. Ne verujem da to ima bilo kakve veze sa mnom....ili...možda ima ?


Kupila sam ono začinsko bilje, posadila na terasi i nadam se da ću ove godine imati više sreće sa njim. U stvari sad sam čvrsto odlučila da ću ga redovno zalivati. Mora da je to bio problem prošle sezone. Šta reći osim - iskustvo je čudo ili na greškama se uči. Da,...sredih i terasu, a nisam imala nameru...došlo mi...Mora da je za to "kriv" pogled sa Dušicine lođe. Puca vidik da se oduzmeš.


E, sad ide ono glavno pitanje :
- Radiš li ti ženo nešto pametno ili se samo ljuljaš, nabijaš nos u cveće, uživaš u pogledima sa tuđih terasa i lickaš prazan frižider ?!
Radim, kako ne radim, ali ...opet ide pod posao, a malo pod hobi. Ima tu nekih kutijica za jedno krštenje, malo specijalnih pakovanja za Uskrs i nova reklama za "Bombonicu".



Kolege sa jedna i druge strane slatke radnje izbaciše neke lutke i zatvoriše nas kao da smo u tunelu. Ja jesam fina do određenih granica i prag tolerancije mi je poprilično visok, ali...kad padne roletna, napravim čudo od dva metra i zatvorim sve. Pa sad...ili ćemo svi povući svoje rekvizite ili.... ću da ga dignem još metar u visinu i proširim pola metra u širinu!


Čudo ovo proleće ! Budi u čoveku raznorazne nagone i osećaje. Kako god, meni prija. A Vi? Šta ima ?!


26 коментара:

  1. Blesava :))) Pozdravi sijalice u fizideru od mojih sijalica :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mogu ti reći da sam ljubomorna na njih. Više imaju pozdrava sa svih strana "bivše nam" nego ja. Valjda su konačno došle do izražaja :))))

      Избриши
  2. Pa ti si luda kao struja :) Praznjikav frižider je odlična stvar za očuvanje linije, posebno kod nas klimakteričnih. Što se tiče tog začinskog bilja, ako ti je za utehu - neće ni mene, a zalivala ga redovno. Sa komšilukom samo oštro :) E, sad, pomozi Bože da ostavim komentar sa ovog čuda od tehnike, jer moram da komentarišem , a mrsko mi da se dižem i palim komp... A ko da čeka sutra :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uspela si !!!
      Dobro ti to čudo, 'oću i ja jedno takvo! Volim ja te takve skalamerije koje imaju ktatak opis "ja ležim, a ono radi " :)))))

      Избриши
  3. Одговори
    1. Ma, draga, rascvetalo se još ponešto lepo odasvuda, ali....ja sam udata žena.:)))))

      Избриши
  4. Za tu situaciju u frižideru moj muž ima jednu poznatu opasku: "Vesna, neko nam je opljačkao frižider!". Ali šta reći, bar ti je beo i čist, ja moj nisam još oprala, pune je nekih gluposti da te Boga sačuva. Ista priča kao u garederoberu, pun, a kad treba da se jede nema ništa. :))
    Nema veze, važno da je proleće stiglo, a što se komšiluka tiče, tu sam ja davno podviknula i sad niko ne sme da mi izađe na crtu! :))
    Ljubim <3 <3 <3

    ОдговориИзбриши
  5. Najsimpatičnije mi je što tako lepo znaš da zabaviš dokone penzionere u parku. Pa zar ima nešto lepše nego videti kako žena uživa na ljuljašci...Dobra su ti ova Uskršnja pakovanja, a te siledžije sa reklamnim rekvizitima ...tačno vidim, najredije bi ih stavili i ispred tvojih vrata,c,c,c,.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E, a stvarno sam uživala...žao mi što nisam došla još koji minut ranije, a mogla sam :))))
      Ispred vrata stanu oni, pa pretresaju dnevne teme...a ja ih uredno pitam hoće li i kaficu za poneti pa da im užitak bude veći ;)

      Избриши
  6. baš super si, i kod mene frižider bogzna čemu ne služi, sem ostalo takozvanog kolača od jučer, nešto smučkano nabrzinu al et toliko da se nađe kad djeca dođu doma iz škole..
    i kod nas počelo rano proljeće iako noćas eto opet kišilo a dans se suncu baš i neda, gubim onda i sama volju za sve iako moram da pospremim tavan koji je urnebesan, svega ima tamo, za krizmu se pripremamo, pa svašta po malo kombiniram .. puno te pozdravljam i želim lijep i sunčan dan..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma pada i kod nas danas,,,da iz kreveta ne iziđeš koliko je dobro.... za spavanje, ali u nekom narednom životu, jer ja za koji minut moram da krenem na posao;)
      Biće sunca za nas, ne brini. Ne može ovo da pada doveka,
      Pozdravljam i ja tebe, a ako ti zatreba pomoć za taj tavan....zovi ;)))

      Избриши
  7. kod tebe se baš svašta događa!
    krenimo redom; starke - super, ljuljanje - ne sjećam se svog zadnjeg puta, hmmm, susjedi penzioneri - živim da im ugodim, a tako i ti, vidim, pakiranja za Bombonicu - suuupeeer, reklama - jako lijepa, vjerujem da je najljepša u čitavom kvartu!
    kod tebe je frižider čist, a i terasa. kod mene ni to :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svašta, svašta,....a u principu ništa.
      Anči, a šta mi ti radiš, kad ništa ne radiš? :))))

      Избриши
    2. znaš, već neko vrijeme planiram popodne sjesti na kauč i pogledati TV, možda sklopiti koje oko.
      ali, nemam vremena za to. u poslu smo do grla. ne volim proljeće jer me podsjeća da se ljeto bliži i da imam milijon stvari napraviti do sezone. jedino kad imam vremena je otprilike sada, navečer, malo pročitam blogove prije spavanja - da ljepše sanjam :)

      Избриши
  8. Divan post, Barabara.
    I meni prija proleće, tako da stignem s posla ošamućena, pa me vuče krevet, i tako se borim s njim i na kraju on pobedi u uvuče me u popodnevni san :)
    Uveče šetam psa, to mi dođe kao rekreacija. U međuvremenu, radim po nešto, a i meni frižider prazan, guta izelica, čim nešto i stavim unutra, nestane brzinom munje.
    Divne kutijice praviš, lepa je reklama, a ja ovih dana poučavam muža, ima više vremena od mene, da mi pravi kutijice za debele quilling čestitke.
    Pa da još nađemo tamo neke koji znaju šta je prava lepota i zaradimo neku siću, dok prođe ovaj mrak, koji i prolećno sunce ne može da rastera.
    Nego, da pitam, ima li u tvom rasporedu mesta za kafu u Gospodskoj, da malo budemo gospođe, a?
    Ja tamo radim, a nikakva gospođa nisam, nije mi u genima.
    Grlim te!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da ima ;)
      Samo...moraćemo vikendom, jer ti (koliko sam ukapirala) stalno radiš PRE, a ja POpodne. Jedino ako ne "hvataš krivinu" s posla :))))
      Javi se. Ljubim te :*

      Избриши
    2. Mogu da hvatam krivinu, naravno, nekim danim mogu, a nekim danima ne, zavisi da li sam zakazala stranke ili ne. Dogovoričemo se, kreneš malo ranije na posao, pa malo svratiš u centar, važi?

      Избриши
  9. Ma, ima svašta, ne znam odakle da krenem!

    Majke mi, mene je sramota, što ti je frižider kao apoteka, tj. sramota me što onih nekoliko jaja čuvam u svom frižiddru za "zlu ne trebalo" pa mu kvari taj apoteka look.

    Ja učim, tj. psihički se pripremam. Na redu je ginekologija. Kaže kolega, uzeo novo izdanje. Ne znam, u čemu je razlika između starog i novog izdanja, oduvek je to bilo isto. I bavim se, tako, svačim, pomalo.

    Ove kutijice su ti super, stvarno. Dobra je ideja, a dobro si ih i uradila. Ako trerba uskršnjih salvet, zovi, šaljem odmah!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))))) Je l' se to nešto promenilo u domenu ginekologije, a da mi nismo obaveštene ? :)))))

      Избриши
    2. ahaha, i mene zanima :DD
      suze mi idu na oči.... ajme :DDDD

      Избриши
  10. kod tebe svakakvih događanja :)

    kod mene onako...uobičajeno proljetno hipohondarsko raspoloženje.

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.