недеља, 2. март 2014.

NEDELJNO BRČKANJE PO KUHINJI


Kako se te teglice i ćasice tako brzo isprljaju i još brže isprazne da mi je znati ?! Jedina veća enigma od ove je gde mi se gube kafene kašičice. Jede li ih neko ili beže glavom bez obzira iz očigledno opravdanih razloga? Sve u svemu, kao da sam juče ovde pravila remont, a danas...Hirošima, Nagasaki i Černobilj u jednom !!! 


A i dosadne su mi nešto. Nisu se izlizale od pipanja, ali od gledanja jesu. Razmišljala sam o nekim samolepljivim trakama, ali...meni to nešto skupa igrarija. Mislim.... kada ovako pogledaš i nisu, ali kad se na to nadovežu ostali troškovi....pa i nije da nisu. Setim se nekog čipkanog vitraža i odlučim da od njega napravim trakice.


Da lepim na same tegle ima rezona ako su unutra neki tamni začini, ali za ove bledunjave baš i nije neko rešenje. Bar vizuelno. Džaba utrošen materijal, trud i vreme kada se ništa ne vidi. Zato odlučim da ih šibnem na crvene poklopce. Dobra stvar kod ovog vitraža je što odlično trpi ribanje i hemikalije. Više puta isprobano ;)


I tako...malo seckanja, više ribanja i mrvicu lepljenja osvežih ja svoje teglice. K'o da sam nove kupila. Posle kažu kako nije istina da nama ženama treba tako malo....bolje bi im bilo da pre te tvrdnje probaju da učine to malo, a ne da se pozivaju na tuđe "iskustvo" i "proverene" priče. Nego...obično te fasciniraju sa dve-tri "grose" stvari, pa posle žive od stare slave. Malo ljudi, samo malo, ali ne svake prestupne !!!


Baš mi nešto leglo to seckanje trakica i lepljenje, pa odlučih da pređem i na viseći deo. Malo samolepljivog crvenog tapeta je bilo sasvim dovoljno da mu dam "final touch". Onako...malo...na radost, a i da dam malo boje ovom kišnom danu ;)


Ups ! Zamalo da zaboravim na "mlečni lebac". Još će da mi izgori ono zbog čega sam ovaj vikend čekala k'o "ozeblo" sunce. Je li znate za to ? Ima već jedno par dana, a možda i cela nedelja kako mi se nešto prijeo hleb koji me asocira na detinjstvo, domaći džem od šljiva sa čokoladom i neizbežnom belom kafom. Kad kod Suze osvanu recept "Mlečni hleb". Mislite da sam odlepila?! Ma jok, čini Vam se. Nisam dočekala ni da se pošteno ohladi već sam napunila puna usta i samo mrmljala " Suzo, ruke ti se pozlatile". Usput, draga srećna ti blogogodišnjica ♥



Pa, pošto smo dobro šalabrcnuli i napili se vode, jer Divke nije bilo, a svaka druga bela kafa je samo loša kopija iste, zatvorili vrata visećeg kuhinjskod dela, bacili smo se na....kutije !!! Plava faza i "vintage" su još uvek aktuelni, pa da ne kvarimo. Trebaće tih kutija još, a meni jedna kiša neće pokvariti najomiljeniji dan u nedelji. Nađem ja sebi zanimaciju vazda ;)




29 коментара:

  1. Pa ti si stvarno bila vredna!

    Znaš, i meni se dešava, da, kad počnem tj. rešim da nešto lepim, odjednom iskrsne toliko stvari koje treba izlepiti!1! To mi se dešava i sa bojenjem i svim ostalim.

    Kutije su super, ja glasam za plavo u svako doba i svakoj varijanti. A i ja sam danas bila vredna, nije da nisam, videćeš uskoro.

    ОдговориИзбриши
  2. Tih bre, posle ribanja, lepljenja i mešenja...stiže i kutije da praviš...Nemam reči..Tegla sa čipkom preko stakla je fantastična, slobodno napravi još takvih ;) Hleb deluje kao onaj domaći iz davnina..može ukus da se oseti kako izgleda.
    Znaš, ima jedna, koja kad je mnogo zadovoljna nekim svojim odrađenim poslovima, kaže: "al sam mu ga dala..." Tako bih i ja sad na tvom mestu..;))

    ОдговориИзбриши
  3. A ja lepo čitam redom i divim ti se kako si bila vredna danas, po ovom kišnom i ružnom danu! Ja nisam baš bila vredna, ako ne računam ručak i princes krofne;). Tegle su ti prelepe, ova sa čipkom je baš cool, a svidja mi se i crveno! Kad mi iskoči ovaj lebac pred oči, omg kako je dobar! Znaš li da si me jako obradovala, ma kao da sam ga ja za sebe umesila! Ruke se TEBI pozlatile, uživaj sa svojima u tom lepom i mirisnom hlebu, bravo! Veliki poljubac iz Ni u Bg šaljem brzom poštom,)<3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve se računa, devojčice, SVE ! Pogotovu ručak sa sve kolačima :))))
      Hvala ti, draga, na svemu ♥
      Što ja volem taj Niš :)

      Избриши
  4. Joooj,kada vidim kako je kod tebe sve "pod špagu" morat ću se i ja baciti na te poslove....Ili ću i tu ideju zaboraviti kao i mnoge odlične ideje, ha,ha,ha... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma daj, Sonja, lažu fotke, majke mi :))))) Nema tu ni "Š" od špage. Ne vidiš ti "širu" sliku :))))))

      Избриши
  5. E, pa lijepu nedelju si si napravila, izgleda, da si imala više satova nego je obično :) Teglice su ispale super ali je hleb iznad svega ljep!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dese se čuda s vremena na vreme, pa tako i meni ovaj dan za neki sat duži :))))
      Da znaš....sve-sve, ali hleb ! Jedina mu mana što se brzo pojede. Obrstiše ga za tren :))))))

      Избриши
  6. Baš si lepo obojila jučerašnji kišni dan. Sve je super...ali hleb je vrh! Ubiće me ovo testo, što se lepi na mene klimakteričnu, nemam bre više šta da obučem... A može biti da se skupilo od lošeg deterdženta...

    ОдговориИзбриши
  7. odlično si uradila teglice i ukrasila, svašta si uspjela u jednom danu, svaka čast ..
    lp Klaudija

    ОдговориИзбриши
  8. Samo da znas da ja u svojoj porodici vazim za majstora za hleb,i svi pricaju o njemu,a u sustini treba samo dobre volje kao u ostalom i za sve u zivotu,a vidim da je ti imas.Teglice su ti divne,preslatke,a za kutijice se to podrazumeva,mnogo su lepe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E, pa majstorice taj hleb sad moramo da probamo. Hoću i ja da pričam o njemu. Neću da se izdvajam :)))))
      Hvala, Bojana ♥

      Избриши
  9. Pa stvarno svaka cast za sve rukotvorine! Inace, tegle izgledaju fe-no-me-nalno! Moracu to u nekom trenutku da isporbam :) u svakom slucaju, veoma inspirativno!!

    ОдговориИзбриши
  10. tebi to tako ide od ruke, mislim i na organizaciju i na ukrašavanje i na ljepljenje i sve. pa kad ti zafali teglica, kad je sve sređeno kod tebe, dođi malo i do mene, imam teglica koliko hoćeš, možeš ljepiti i ljepiti - koliko želiš!! napravit ću i kruh po tom receptu

    ОдговориИзбриши
  11. Odlicno i drugima nestaju male zlice! :) Super odradjen posao, al ja sam se nakon onog kruha potpuno izgubila, sto bi dala za jedan griz! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moramo u potragu za njima...mislim tim žličicama....to je stvarno misterija :))))))
      Ina...nije teško, a Suza je tako dobro napisala taj recept da nema greške ;)

      Избриши
  12. Kod tebe je uvek sve tako dobro, toplo, onako...tražim reč, kao da osećam kako zrači neka čudna magija koja me teši i raduje.
    Hvala puno.

    ОдговориИзбриши
  13. Ove tvoje teglice podsjetile me na dane kad sam ja ukrašavala svoje teglice za kuhinju. Žličice nestaju svima...čudom samo ih nema..Malo sam prošetala tvojim blogom, ima vrlo zanimljivih stvari. Vratiti ću se ponovo.
    Lp, Martina

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.