недеља, 23. фебруар 2014.

"VINTAGE" KUTIJE



Trenutno sam u nekoj "vintage" fazi i baš mi prija. Kao da sam se na neki način vratila kući, pa sad pokušavam da nadomestim izgubljeno vreme i napunim baterije. Kažu da se ovaj termin odnosi, pre svega, na vino koje je staro i vredno, ali ga najviše ima u modnoj industriji. Čak postoje specijalizovane prodavnice u kojima se prodaju stari i dobro očuvani komadi garderobe koje su nekad nosile vrlo bogate Dame "od stila". Iako su oni i dalje vrlo skupi, opet su jeftiniji od novih novcijatih, tek izašlih na tržište. Primera radi jedna vintage torba kuće Chanel košta recimo 400 evra, a takva ista nova 800. 


Međutim, ja danas ne bih o torbama već o mojim omiljenim kutijicama. Volim da ih pravim, a i nekako su mi stalno potrebne za nešto ili nekog. Uvek sam volela da poklone pakujem u kutije, a ne samo u šareni papir ili kesu. Tako volim i da ih primam. Možda je i to uticaj "vintage"-a, ko zna ?!


Skoro sam dobila jedan pozamašan paket od naše Nataše, koja mi je poslala uzorke tapeta koje je "pokupila" kada je onomad bila u Holandiji. Ne mogu da Vam opišem kako to dobro izgleda. Boje, dezeni, tekstura.....a mogućnost iskorišćavanja prilikom izrade  kutija, čestitki, slika, albuma,.. NEOGRANIČENA !!! Kao i moja sreća kada sam otvorila kovertu.


Oni koji su nekad skupljali salvete sasvim će dobro "videti" sledeću scenu u kojoj jedna sredovečna žena satima preslaže i slaže uzorke, po bojama, teksturi, dezenu i nameni. Neki su mi rekli da sam definitivno prolupala i duboko zašla u klimaks, ali .....debelo se varaju - ja još nisam izašla iz puberteta i baš mi je super !


Naravno da nisam dočekala vikend, već sam odmah prionula na posao, pod izgovorom da se bliži 8.Mart i da će nam kutije biti više nego potrebne. Pa sad....nisam ništa slagala, je li ?! Jedino ne znam kako ću da se odvojim od ove dve kutijice koje su mi baš prirasle za srce. Razmisliću još o tome šta ću i gde ću sa njima...


A onda kako to uvek biva....ostane mi parčence ovoga, onoga i svaki put mi je žao da ga bacim. Do skoro sam stalno "lomila glavu" šta  sa tim i kako da ga iskoristim do maksimuma. Međutim, napravih još par onih minijaturnih kutijica za po jedan mali slatkiš i smirim strasti Sad mi je lakše ;))))




26 коментара:

  1. Ah draga, preslatke su zaista. Već vidim da će one biti pravi poklon, mnogo vredniji od onoga što će biti u njima. :))

    ОдговориИзбриши
  2. Toliko su lepe da mi ne bi smetalo i da su prazne unutra :))

    ОдговориИзбриши
  3. Prelepe su,divno si ih napravila!Iskreno zavidim na tim tapetama,kako dobro izgledaju!Sada mi se jede medeno srce :)))

    ОдговориИзбриши
  4. Divne su...Ima nas puno koji ništa ne bacamo već sve možemo iskoristiti....Imam jedino problem u zadnje vrijeme i s hranom...Pa nije ni čudo što sam natukla 8 kg...." Da se ne baci.." pa , hops, ja pojedem...Mislila sam da to nikada neću raditi
    Preslatke su ti kutijice,točkice...Odlična ideja kako iskoristiti tapete :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Sonja ! ♥
      E, ja sam za to našla rešenje !!! Kupila sam one jeftine plastične činijice za jedan obrok. Sada zamrzavam sve to što bi se bacilo i kada je frka ( ne mili mi se da čamim kraj šporeta) vadim ko šta hoće da jede iz zamrzivača i pravac mikrotalasna. Nisam više dežurna "kanta za otpatke" ;)))))))

      Избриши
  5. Mnogo dobri dezeni..vintidžastije ne može..Preslatke kutije za po jedan slatkiš,to ti je ekstra izum za tvoje đakonije..:*****

    ОдговориИзбриши
  6. jao, što se meni dopadaju ove stare slike, romantični ljudi, ljepe boje.. Kao, da je iz nekog mog spomina, kao, da sam neka reinkarnacija :)) I tvoje kutijice su originalne, baš iz istog mog filma, predivne su.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Reinkarnacija ? Isti osećaj ! :)))
      Zato sam i počela ovu priču sa konstatacijom da se osećam kao da sam se vratila kući.... ♥
      Hvala, draga ♥

      Избриши
  7. Prelepo, Barbara, savršene su kutijice.
    Nove se mogu praviti od starih i tako u nedogled.
    Baš si ih lepo ukrasila.
    Kad su salvete u pitanju, ista sam, imam ih gomilu, uključujući i one koje su mi ćerke velikodušno ustupile, a sakupljale su ih kao i sve devojčice, ali opet stalno ih gledam i želim neke nove. Kad nešto treba da uradima, izbor salvete je najteži i oduzima najviše vremena.

    ОдговориИзбриши
  8. krasne kutijice! tko ih ne bi želio dobiti na poklon?

    ОдговориИзбриши
  9. Čudovite Vintang škatlice. Res so mi všeč!!!
    Lp Danica

    ОдговориИзбриши
  10. Ne bi se bunila ni praznu kad bi dobila, jednostavno su prelepe! Sve!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Suzo :)
      Pravo da ti kažem...mislim da bi moje kutije vrlo brzo pale u zaborav kada bi u njima bilo nešto od tvojih slatkih đakonija :)))) Bila bi to dobitna kombinacija ;)

      Избриши
  11. E, baš mi je drago da si to lepo iskoristila, a da se bliži 8.mart, bliži se, nema šta. Poslužiće i tad a i posle, jer su zaista slatke i originalne. Moramo raditi u pravcu menjanja svesti ljudi i na tome da se rukotvorine cene, a ja verujem da će se to isplatiti.

    Iskreno, ko ne bi želeo da spakuje nešto u ovakvu kutijicu. Ja volim da poklanjam kolačiće, slatkiše i neke neobavezne stvari, sa povodom a volim i bez njega. Ovo drugo mi je čak i draže.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da će stvarno nešto promeniti u tom pravcu. Pa, svuda u svetu sve što ima etiketu "pravljeno ručno" vredi više, ali kod nas......večito mimo sveta !!!

      Избриши
  12. Ako se mislis sta ces sa njima da radis....ja vec stojim u redu. :))) Ovo je neodoljivo!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahhahaah.... hvala. jagodice moja ! ♥ ♥ ♥
      Koja si ti "baba Vanga" ! Kada god pomislim na tebe i razmišljam šta radiš i kako ti ide....ti iskočiš od negde i ulepšaš mi dan. Napraviće tebi Baki jednu posebnu i totalno personalizovanu kutiju....samo za tvoju dušu. Ljuuuuubim ja tebe puuuuuunoooooo ♥ ♥ ♥

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.