четвртак, 20. фебруар 2014.

I JOŠ NAGRADA....


Baš me krenulo !!! Ređaju se nagrade, a sa njima i raznorazna pitanja ...samo....što ja nešto slabo kreiram u poslednje vreme. Sve mi se čini da "živim" od stare slave i da pod hitno moram da učinim nešto kako bi opravdala sve ovo. Jedino ako ih ne dobijam za svoje teško filozofiranje. Bilo kako bilo, na ovu nagradu moram da odgovorim, jer dolazi od naše Cale, koju ja lično doživljavam pomalo drugačije od svih ostalih kreativaca. Kako ? Saznaćete prilikom odgovaranja na njeno poslednje pitanje ;)

1. Koliko ti vremena oduzima blogovanje ?

- Ne oduzima meni vreme blogovanje, nego mi mnoge druge stvari i ljudi oduzimaju blogovanje !!!

2. Jeste li stekli drage ljude kroz javljanje i komentarisanje ?

- O daaaaa....

3. Da li bi voleli lično da upoznate blogere koje pratite ?

- O daaaaa....

4. Kakve blogove volite, a kakve ne ?

- Ne volim ništa što "nit' smrdi, nit' miriše". Mora da ima "nešto" da bi meni na bilo kakav način bilo zanimljivo. Mora da ima "dušu", pa kakva god ta "duša" bila. Pored blogova u kojima uživam i radujem se svakom novom postu na njihovim stranama kao malo dete, pratim i one sa čije se "razmišljanje" potpuno kosi sa mojim. Nije dobro zatvarati sva "vrata" i "prozore". To može da te odvede u nekom smeru koji nije dobar ni po psihu, ni po zdravlje.

5. Zbog čega ste počeli da blogujete ?!

- Zbog posla !!! Moj prvi blog "Tutto Nudo" je strogo vezan za posao kojim se bavim i od koga živim. Totalno je dosadan i nezanimljiv, ali "radi radnju". Gledajući svoju decu, vrlo brzo sam shvatila da ako te nema na internetu - ti ne postojiš, a ne postojiš ni ako nisi na prvoj strani pretraživača. I tako...para za sajt i programera nemam, ali ..... sve ostalo imam . :))))

6. Da li sami sređujete blog ili imate pomoć ?!

- Sama samcijata ;)

7. Dajete li rado savete ili odgovore na pitanja ?!

- Ćutim kao zalivena dok me ne pitaš, a kad me pitaš......onda budi spremna na odgovor ;))))

8. Volite da komentarišete šta Vam se sviđa i koliko ste iskreni u tome ?

- Moji komentri su uvek iskreni i na prvu loptu. Međutim, ako ne ostavim komentar ne znači da mi se to po pravilu ne dopada. Ima blogova na kojima još uvek nisam ostavila ni jedan jedini komentar iako ih smatram među najboljima. Jednostavno......nema potrebe.

9. Po kom kriterijumu se vraćate nekom blogu?

- Odgovor sam manje-više dala na četvrtom pitanju, pa da se ne ponavljam.

10. kada bi Vas pitala za savet, da li bi mi odgovorili? ( Pitanje glasi: Pošto sam svaštar, šta mislite u cemu sam dobra više nego u ostalom ako bih resila da nešto od stvari koje znam da radim i probam da unovčim?)

- He, he...da li ti to " ispipavaš" sedmo pitanje ?
Dobro....drži se !!!
Slavice, ti si pre svega UČITELJ !!! Neko ko odlično prenosi znanje. Što svoje, što tuđe. U tome definitivno uživaš, voliš to da radiš i dobro ti ide. Prema tome, idi u tom smeru.
NAPIŠI KNJIGU !!!
Naslov može da bude nešto kao "Kreativni bukvar". Bila bi namenjena deci , a samim tim i mladim roditeljima koji bi želeli da od svoje dece naprave kreativne, pametne i snalažljive ljude. A u njoj od A do Š sve što bi zajedno mogli da naprave. Puno slika, malo teksta i vrlo jednostavnih stvari, koje treba da budu osnova. Kasnije, neka te osnovne ideje sami nadograđuju uključivanjem mašte. Možda ovo izgleda preambiciozno, skupo, neizvodljivo, teško,.....ali to su samo izgovori da se nešto ne pokuša.
Ja tebe tako vidim i znam da bi u tome bila uspešna i dobra. 

6 коментара:

  1. sovica je predivna.
    drago mi je da sam saznala neke stvari o tebi

    ОдговориИзбриши
  2. ovaj savjet za slavicu je pravi! slažem se 10000%!
    dobre su mi ove nagrade sa pitanjima, zabavljaju nas sve :)

    ОдговориИзбриши
  3. Razbila si ovim odgovorima.
    Baš si me oduševila originalnošću, jasnim stavom i otvorenošću.
    A taj blog Tutto Nudo, za koji do sada nisam ni znala da postoji, ni malo nije nezanimljiv, tu se opasno varaš. Zanimljiv je ženama koje žele da budu privlačne, a sve žele, a naročito muškarcima. Savršen je.
    Kad ćemo na kafu :)

    ОдговориИзбриши
  4. Cale i knjiga-jednostavno savršen par.Super nagrada i naravno,super odgovori...ništa drugo nisam ni očekivala od tebe,kao ni od Caleta.;*

    ОдговориИзбриши
  5. Čestitam na nagradi. I ja volim blogove koji imaju priču, priče koje nose neku energiju, stav...

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.