петак, 25. октобар 2013.

OKTOBAR 2013.


Počelo je sa kišom, ali samo na kratko. Međutim, sasvim dovoljno da uletim u "kanađanke" koje će me  prošetati  kroz jesen, zimu i dobar deo proleća .


Sunce je, odmah zatim, naglasilo boje oktobra u kojima je ipak dominirala zelena, a ja sam posle dugog niza godina konačno priznala da mi ova boja dobro čuči uz boju kose i očiju.


Grejna sezona je traljavo počela sredinom meseca, a ja sam se u međuvremenu grejala pored šporeta. Ovo je vreme kada se zaluđujem činjenicom da volim da kuvam, pečem, mesim , spremam i glumatam kuvaricu, dok moji ukućani izmišljaju šta bi jeli na svakih pet minuta. 
Razlozi nebitni, bitno je samo da je svima dobro !!!



Ovaj mesec je od onih u kojima manje šetam, a mnogo više radim. Neko i to mora.




I opet je kišilo....a ja sam i dalje, nesmanjenom žestinom,  uživala u oktobru ispod lila kišobrana ☺



Pa je opet ugrejalo....a zbog oktobarske igre "toplo-hladno" većini Beograđana je papirnata maramica bila modni detalj koji nije izbijao iz ruku, a ja sam se u međuvremenu i malo razbolela.



Za mene ovo je mesec jubileja. Pa sam tako dočekala 26 godina braka i....


...25 godina od rođenja mog prvenca ♥
Kažu da liči na tatu i moram priznati da je sličnost pogolema. Na mene, u fizičkom pogledu, nema  čak ni obrve, ali....ima moju drskost, bezobrazluk, ludilo, hrabrost, hedonizam, egoizam. U kombinaciji sa samo njegovom dobrom dušom, pronicljivošću i inteligencijom na kraju je ispao dobar čovek !!!



Od samog početka stizale su neke lepe vesti i gledale se neke lepe slike. Pa je tako Sanja konačno postala tetka, Vanja se verila, Dane i Milena iz Novog Knjaževca su dobili novi krov dok su bili na poslu (obradovali ih njihovi meštani), Sale se dobro oporavlja od pada sa bicikla, dobili smo manje račune za struju nego prošlog meseca, devojke iz udruženja Plava školjka" ( udruženje dece sa invaliditetom) su osvojile bronzu na takmičenju iz modernog plesa, mala Jana je pokazala da su nam deca vanserijski talentovana, Milica je dobila kucu, Jagodica i ja smo se konačno upoznale, čak mi je i nešto dalo plodove na terasi, iako sam se od svega oprostila još u avgustu,.... Toliko lepote da se ni zemunskim labudovima ne mili da odlete do Ana-Marije.



A onda je osvanula ova slika na Novom Beogradu i pokvarila sve. Mnogima od nas je ostalo samo da citiramo legendarnu rečenicu iz filma "Maratonci trče počasni krug" :

" Žao mi je što ste naša, a ne deca nekog našeg neprijatelja. Ko Vas je poznavao, ni pakao mu neće teško pasti "

Ipak,...posle par dana posađene su nove mladice i dale novu nadu da nije sve izgubljeno. Do kraja oktobra ima još nedelju dana, valjda će stići još lepih vesti i lepih slika. Za sada iz hidrometeorološkog zavoda najavljuju zasigurno lepo vreme.

18 коментара:

  1. Srećna ti dugogodišnjica braga,opstala si tu iza tog nežnog vela od tila samo zato što si takva,hrabra,istrajna i nežna istovremeno.Zato i vidiš sve te slike ovog oktobra tako kako si nam ga pokazala.Sve najbolje i ubuduće:**

    ОдговориИзбриши
  2. Cestitke, cestitke!!!!

    Ne mogu da se ne osvrnem na poslednju fotografiju..sramota!
    I spakuj taj lilasti kisobran, nece ti trebati bar do sredine oktobra :)

    ОдговориИзбриши
  3. Čestitam na godišnjici braka :D
    Uglavnom odličan post i slike osim posljednje ali bude bolje :D lp

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Diya !!!
      Bilo je mnogo više lepih vesti, tako da ćemo donekle zanemariti ovu zadnju ;)

      Избриши
  4. Čestitke i tabi i ostalima koji su nas obradovali lepim vestima. Post ti je odličan, inspirativan, fotke predivne. Ne znam šta bih još dodala, baš sam impresionirana. Pored vas, kreativaca, zavolela sam jesen.
    Što se tiče poslednje slike, takvih ima svuda. Ja na to nemam komentar...
    Labudovi su predivni, a i šta će kod Ane, nije loše ni ovde, zar ne?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije im loše, ali ako već moraju negde da odu....ja bih volela da prezime kod Ane. Nekako sam sigurnija ako tamo odu :)
      Hvala Nataša ♥ Izgleda da smo obe tek ove godine zavolele ovo divno godišnje doba :)

      Избриши
    2. Ej, a ja se jutros mislim di su mi labudovi, nema ih već par dana...a oni odletili do vas, cure! bit će da ih nisam dovoljno dobro hranila :) Pošaljite ih natrag, ovaj put ću se potruditi!
      Barbara, već sam ti zaželjela sve najbolje za godišnjicu braka, dobro si ti to odvalila, 26 godina :) Ja bih svim ženama s tolikim "stažom" dala beneficirani radni staž, uključujući i sebe :D
      Sretan rođendan i tvom "malom" dječaku!
      A što se jeseni tiče, kod nas je još nema, danas je bilo 27°, nenormalno vruće, jedva čekam hladnije vrijeme, onda ću se uvaliti u kuću i hibernirati uz kompjuter haha
      Kod tebe ima svakakvih vijesti, ali ipak bih rekla da dobrih ima više, što ne? Ja loše ionako ignoriram, pravim se da niti ne postoje, pa mi sve poružičasti na tren i već je bolje, pozdrav svima

      Избриши
    3. Hahahhahah...ma jok !!! Sve si to dobro odradila nego je temperatura slična i u Beogradu pa ko vele da se još malo nagutaju ovog gradskog smoga dok ne krenu da se leče borovinom i jodom ;)
      Hvala Anči, a zahlađenja nema do polovine Novembra,.....tako kažu, ako ne lažu :))))

      Избриши
  5. Srecna ti godisnjica braka,sinu rodjendan,blogorodjendan .... ala ti slavis ovog meseca :* i treba. A meni je sve nesto toplo oko srca sto sam konacno presla most da se upoznamo :))) Uzivaj u jeseni,pratim te .....na kratko ....komp polako riknjava :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jagodice moja i na čestitkama i na tome što si konačno prešla taj most. :*
      A što se kompa tiče....i bolje .... da ti ne odvlači pažnju ;)
      Ljubila ja tebe puno :*

      Избриши
  6. Intenzivan mjesec, najljepše želje za značajne godišnjice! Lijep post, u tvom stilu, oslikan, obojen.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Fikreta, na lepim željama i naravno na komplimentima. Drago mi je da ne gubim od svoje autentičnosti, pa su mi s toga, ovi tvoji komplimenti posebni ♥

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.