недеља, 20. октобар 2013.

JESENJA DOBRODOŠLICA




Šta reći, a ne zaplakati !? Obično me na poslu pitaju kako sam tako raspoložena, ljubazna, nasmejana, opuštena i ništa mi nije teško. Zašto !? Zato što se na poslu ODMARAM !!! Moja radna subota je prerasla, dolaskom kući, u udarnički vikend koji se završio pre par sati. Nervozna kao leptir, da ne bi ujedala, dramila i opet držala lekcije zidovima, jer ostali odlično čuju, ali me ne slušaju, priredim sebi jednu opuštajuću seansu. Iskopam silne kese sa kojekavim glupostima za "trebaće", napravim totalni kreativni nered, koji im više smeta od njihovog aljkavog, bezobraznog i neuviđajnog i ....krenem u akciju !!!


Pošto mi je muka da me sa vrata dočeka gomila patika, cipela, kesa i sličnih gluposti, ja sam lepo odlučila da od sutra uopšte ne spuštam pogled. Ima, bre, da dignem glavu i čim zatvorim vrata za sobom, pogledam u nešto smirujuće. Ima samo nogama da razgrnem sebi prolaz do kupatila i....ko živ ko mrtav.


 Inače, do sada je tamo stajalo - ništa. Staklena vrata, oblepljena vitražom, gola i hladna su sve samo ne topla dobrodošlica. Vunica će tu da odradi savršeni posao. Stari, izrabljeni šal, nešto malo skaja, grana veštačkog lišća, cveće, vata, novinska hartija, kanap i još po neka sitnica je unela malo "života" u to odurno hladno predsoblje, koje me redovno podseća da živim sa tri muškarca u kući. Kao da ja to ne znam.


Inspiraciju sam našla tu i tamo, ali moram priznati da me je Vesna podstakla na sve ovo. Nisam do sada imala naviku dekorisanja bilo kog kutka u stanu, a da je ono vezano za nešto drugo osim za Novu Godinu, Božić, Uskrs ili već neki značajni datum. Međutim, njene bundevice su me oborile s nogu. Morala sam negde da im nađem mesto, pa makar se posadila na trepavice. I našla sam !!!


Sad mi je baš ...onako...lepo....i nekako svečano. Zaslužuje to ova jesen koja mi je ove godine nekako posebna. Ne znam da Vam odgovorim zašto, samo znam da se tako osećam. ♥

14 коментара:

  1. aj, krasno! tikvice su tako dobro ispale, bijeli vuneni šal je pun pogodak!
    treba se slaviti svaki dan, stvarno, samo da je vremena i živaca za to.
    a što se tiče patika i slično, ja kao da živim sa stonogama, ali već odavno ne gledam u pod, nego u plafon, pa kad vidim paučinu, pogledam kroz prozor :)

    ОдговориИзбриши
  2. E, ovde bi te mogla sasvim kopirati - gomila patika, cipela, kesa itd.. Dobra je tvoja odluka, da si nogama razgrneš prolaz, ali nekako ti ne vjerujem, da če dugo trajati. Sumnjam.., još če zidovi slušati lekcije :))) Neče ni ovaj vjenčič pomoči makar je stvarno ljep :)

    ОдговориИзбриши
  3. Lepo si joj pozelela dobrodoslicu. Ajde njoj, nego sebi! Sitnice znace, i tako nam trebaju svakog dana!! LJubim te i zelim puno uzivanja u tom pogledu gore ove jeseni :)

    ОдговориИзбриши
  4. Pa šta reći, osim da si ideju super iskoristila, a ja sam takooooooo ponosna što sam i ja nekome bila inspiracija. Nisam ni ja ranije imala naviku da dekorišem baš često, ali probala sam i dopalo mi se. Malo raznolikosti i promene mene uvek obraduje i osveži mi dan! Svaka čast draga, nadam se da ćeš uspeti da "preskočiš" pogledom sve patike i ostale gluposti i da ćeš imati oči samo za ono što je tvom oku drago i lepo!
    Ljubila te ja! :*

    ОдговориИзбриши
  5. Bas bi mi prijala tvoja"dobrodoslica".Bundevice su med:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Cale, hvala puuuuuno :)
      Mogu da ti kažem da "radi". Sinoć sam došla i odmah bacila pogled na nju, osvrnula se na drugo nisam i baš mi je cool ! Čak ni u sudoperu nisam zavirila. Namazala nokte i ko je god imao neko pitanju ili "molbu" samo sam ga "prosledila na drugi šalter" rečima : " Ne mogu sad, konačno sam namazala nokte" :)))))

      Избриши
  6. Fenomenalno si napravila ovaj venčić.
    Iako radim stresan posao, i ja se po nekad na poslu odmaram, ne volim kad sam dugo kod kuće.
    Kreativni rad je odličan intistres tretman.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Neno na komplimentima, pre svega, a ovu antistres terapiju si više nego u pravu :)))

      Избриши
  7. da li mi se čini ili smo sve mi ovde kompletno naučile da ne vidimo ono što nam se ne sviđa..i to radimo jako dobro;)))) Savršena ti je jesenja dekoracija za dobrodošlicu.Vesna je pravi izvor,nadam se da ću i ja neke njene ideje uskoro stići da primenim....

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.