уторак, 20. август 2013.

NE VOLIM....



....AVGUST !!! Ni tamo,  ni vamo, ni ovde, ni tamo, ni kraj, ni početak, ni radost, ni tuga, ni prazno, ni puno, ni želja, ni volja, ni da počnem,  ni da završim, ni da se nasmejem,  ni da se namrštim, ni da zaspem, ni da se probudim,  ni da ostanem, ni da pobegnem, ni da ćutim, ni da vrištim, već samo tako.... da bitišem, čekam da prođe i da ga ne gledam više....ma,... 
NE VOLIM TAJ GLUPI AVGUST !



Vreo asfalt Seljograda oterao je većinu  svojih Seljograđana u neke , kažu lepše, delove planete. Ulice, sablasno puste, polako se čiste i ovaj grad lagano opravdava svoje ime. Samo,.....da bi ostale takve bilo bi jako dobro kada bi, ti što su otišli, ostavili svo svoje đubre pre nego što se vrate tamo negde, pa neka se drugi bakću s njim. Neka tamo iseku i nokte na svih dvadeset prstiju, obriju se, izdepilaraju, ošišaju, operu, zaperu, isperu,.... Ali to je već odavno provalio neko mnogo sarkastičniji od mene. Prave mu omaž na svakom koraku, citiraju njegove misli, kupe lajkove na konto njegovih aforizama, čak otvaraju facebook strane sa njegovim imenom koje imaju po više desetine hiljada "lajkača", ali....samo na tome ostaje jer se niko ne trudi da nešto od toga sprovede u praksi. Ja bih samo dodala da usput  ostave i bar jedan deo svoje loše energije, kako bi umanjili  zračenje i dopustili ozračenim da se malo oporave, jer kad po povratku počnu sa žalopojkama od " o, kako je kratko trajalo", pa do " o, kako para nema", neće mi trebati uopšte da stavim prst u usta, a teško da će me neko zadržati da ga stavim na njih.


Možda je za sve kriv i ovaj specifičan miris Avgusta koji se širi kao oktobarska magla pokraj Save i Dunava. Ne znam ko ga je ubedio da mu dobro stoji. Možda ovi manijaci iz gradske čistoće pa su proglasili kolektivni godišnji odmor u vreme trulog mesa, lubenica i ostale papazjanije koja se u tonama trpa u kontejnere, pa nema nikog ko bi mogao da ih malo zaplahne. Zarđalo to od godina rabljenja, pa se skoncentrisan "parfem" prosipa kroz rupe i rupice i natapa usijan asfalt. A i njega niko ne umiva, mada niko nije proglasio nestašicu vode. Da li je moguće da samo meni smeta ova "skupocena materija" koja se, u ovom slučaju, ne drži u malim bočicama i izaziva vrlo jedinstven osećaj mučnine?!



Kad smo već kod mučnine, da pomenem i moj mučeni želudac koji mi već nedeljama baguje i nikako da se odluči šta hoće da unesem u njega pa da me konačno pusti na miru. Šta god da strpam u njega, njemu se ne dopada. Da li sam ga razmazila ili mi prosipa neku foru kao uvređenog i povređenog zarad silnog zapostavljanja u poslednje vreme ?! Alo, matori, nisi jedini na toj  listi, ima i njih i nas još. Smiri strasti inače ću da te bacim na čaj i tost. Vidiš li ti rođače, da mi lice vapi za šminkom, telo za jednom dobrom masažom, nokti za turpijom, a kosa me već sedam dana moli da je ofarbam ili bar isfeniram. Ako si dovoljno inteligentan shvatićeš zašto u vreme suknji i haljinica ja ne skidam lanene pantalone i ne izbijam iz starki. A i njih bi mogla malo da prebrišem. Grickaj taj čips i smiri strasti.



Za to vreme da ja malo išamaram mozak koji je očigledno na nekim teškim drogama. Radi kao da ga je neko priključio na dovod struju visoke voltaže, ali .....samo na ler. Nikako da pomeri mašinu koja bi nešto i da ostvari od onog što je on zamislio. Zadnji trap, iako je za dobrih 5-6 kila lakši od prošlog meseca, samo traži krevet ili stolicu. Kanda se nešto pokvarilo, pa zemljina teže vuče više nego inače, a nas o tome niko nije obavestio. Uzimajući u obzir i neke druge delove tela sa prednje strane - ništa nije isključeno. Šta sve "ovi"  kriju od nas, može svašta da bude, a kad jednog dana odluče da nas obaveste.....kome će to biti bitno !? Neko će reći da mu je dosta teorija zavere. Ma i meni je, ali izgleda da je u nedostatku ljudskosti to postala glavna zanimacija za dokone manijake i nikako da ih prođe. Eto,....i komp se urotio protiv mene pa mi usred misli sam otvara i zatvara neke prozore, menja font, daje nepotrebna obaveštenja, gasi, pali,....Alo, manijače i ovako mi je koncentracija pobegla u Honduras, pusti me da završim.


A šta da završim, kada nisam ni počela. Samo udaram k'o besna po ovoj tastaturi da skratim vreme do Septembra, jer kao što rekoh NE VOLIM AVGUST !!!

17 коментара:

  1. Jaoo, mila moja. Pa bas te je uvatio taj avgustovski neizdrz, ha? Prilicno razumem sta zelis da kazes. I meni vec danima govore kako su mi poiskakale sede, a juce sam na posao dosla u bas velikim pantalonama i iskidane kose. Danas svezije i sredjenije izgledam, ali kao da sam krenula na teniski mec, a ne da radim u ustanovi :) No, hajde da se podsetimo ovog divnog citata koji si stavila sa leve strane, vezan za perfect moments.. Ja cu ga imati cim otvorim vrata od kuce, i jedva cekam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vala jeste,...u'vatio pa ne pušta, ali.....doći ću mu glave kad tad :))))
      U međuvremenu,...odo' da sebi napravim jedan savršen momenat,...valjda ima tople vode u bojleru ;))) Hvala što si me podsetila ♥

      Избриши
  2. Draga Barbara,što bih volela da sad mogu da sednem tu do tebe da lakše proguramo avgust kroz vrata,a i da me još malo uživo zasmeješ tim specifičnim humorom...baš mi je sada potreban..
    Bar si skinula neko kilce..ne znam,meni bi to značilo..:***

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E, ti bi volela,...ma ja,bre, živim za taj dan kada ću ga uz kafu i neki od tvojih slanih mafina ( može i slatkih, ali one pitice mi ne izbijaju iz glave) provesti u celodnevnom treniranju jezika.:)))))
      I samo da znaš....sve ima svoje prednosti i mane. Kada skineš višak masti sa zadnjeg trapa, o'ma ti grudnjaci postanu veći. Em nemaš šta da MU postaviš kao konačan i značajan argument, em trošiš pare na nove. Prema tome...u svakom lošem nešto dobro :))))
      Znaš da ja tebe ♥

      Избриши
  3. evo ovako i ja buljim danima kao ti na ovoj drugoj fotki.
    mene je ovo ljeto iscrpilo fizički i emocionalno, a sunce mi je spržilo mozak.
    uz to izgledam kao da me je neko sažvakao i ispljunuo.
    nekon što si ti to sve tako fino napisala i objedinila u jednom postu, nema potrebe da ja išta pišem kod sebe na blogu.

    ti si se vjerovatno premorila oko sve one strke oko bombonice i sad te spustilo skroz. trebaće malo vremena da se napune baterije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Blagoteleće buljim, sestro slatka, istom žestinom i u monitor, televizor, kroz prozor, u sudove, prašinu, neopeglan veš, prazan frižider, poplavljeno kupatilo, podignut parket u sobi, ali..... :))))))
      Nije Bombonca kriva, mada.....ima malo i toga ;)

      Избриши
  4. Aaaaa, novi post! Slazem se. Jedva cekam 1.septembar. I ako me tek tada cekaju muke, bar sam pregrmela ovaj glupi avgust koji je u meni ubio i ono malo volje sto sam imala da bilo sta uradim. Slike su divne, u skladu sa tekstom. :) :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pusti ti moje slike, 'oću da vidim tvoje i to pod hitno :)))))) I to u verziji o kojoj smo pričali pre neki dan. Vidiš....može to i drugačije ;):*

      Избриши
  5. Ama isto ovako smoreno izgledam i ja poslednjih mesec dana, ubi me vrućina! Nije da baš ne volim avgust, ja generalno ne volim vrućinu, ovu paklenu koja prži a uz to mi spušta ovaj moj jadan nizak pritisak pa sam sva smorena i ubivena! Haos!Tek uveče malo živnem.
    Eto, ižalila sam ti se ko nikome, ako ti je za utehu ;)

    ОдговориИзбриши
  6. E baš si mi se smorila cile! Ma pusti avgust, ne zovu ga za džabe glupi! :) Sad će kraj, pa ćemo svi da živnemo. Valjda će i ovaj ludi spržiljud odozgo da se utiša, pa da malo dišemo ko ljudi.
    Ljubila te ja!

    ОдговориИзбриши
  7. "Nemojte ljudi ko boga Vas molim".Ja volim Avgust jer sam: godinu pametnija.Pogotovo na kraju meseca,pa mi neko anoniman juce na postu o tasnama obajvio kako su_lepe,ali ne voli babe koje se primile na internet.Volim Avgust jer tada Obozavam da vrcam med u kamionu na 60C.Sto su svi na godisnjem,u vodi a ja na poslu i to svake druge nedelje po podne do 8,pa ne mogu ni da se bucnem na obliznjem jezeru.Sto sam u klimaksu pa na plus 40 C imam i Valunge.Sto su mi noci duge a ne mogu nista da radim jer mi avgust izvukao energiju iz tela i odneo u neke hladnije krajeve.Volim ga najvise kada se zavrsi a ja sa mojim Zokom 29.na moj rodjendan sednem u nas punoletni auto i zapucam u Grcku.Ove godine u PARGU.Odoh 15 dana da se odmorim od ovolike ljubavi prema AVGUSTU.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahhaha... e, moja Cale zbog tebe ću da zavolim ovaj mesec, ali...samo njegov kraj:))))
      Videla sam taj komentar i vrlo me razljutio. Malo je falilo da reagujem, ali ko velim....ti si mu to tako fino ( kulturno) odgovorila pa da sad ja tu ne kvarim sliku. Uostalom,....dali bi mu previše značaja... na neke stvari je najbolje je ostati ravnodušan - to najviše boli!!!

      Избриши
  8. Ja vec mjesec dana sanjam bozic!! :)Maknula iz ormara svu ljetnu robu.., svaki dan mirisim jutro cekajuci konacno tu jesen! :( a na prve paholjice poludim!

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.