петак, 28. јун 2013.

VEŽITE SE, POLEĆEMO - BOMBONICA ( I deo )




Kratko i jasno - Candy Shop !!!
A dugo i prošireno - Iznajmili smo lokal , go k'o pištolj, za otvaranje prodavnice slatkiša. Svi otvaraju ZDRAVU, a ja u inat NEZDRAVU hranu. Jesam baksuz :))))))

E sad,.... za sitne pare treba i da ga opremimo, jer ih NEMA, a da sve to izgleda "svetski". Opet dokazujem svetu da nije sve u novcu, već da ti treba i nešto u glavi. Znači,.... uključi mozak na maksimum, razmrdaj prste, obuci nešto što smeš da zaprljaš i obavezno ponesi "Prvu pomoć", zlu ne trebalo. Ugovor o najmu je sklopljen, tako da mlađeg sina i supruga šaljem od ponedeljka na "rvanje sa birokratijom". Ključ smo dobili , može da se uđe, pa da ja zasučem rukave i ne gubim časa, jer ni moj posao ne sme da trpi i to u sred sezone kupaćih kostima.

Moje "pozerke" i podrška  - Gorica i Ružica. 

Lokal je mali, oko 15-ak kvadrata, ali za veći NEMA para i mislim da je glupo da to stalno ponavljam jer - odavno smo apsolvirali tu činjenicu :) Prvo odokativno merenje kaže da je širok 3 metra, a dugačak oko 4 . Vrata od toaleta je postavljao neki priučeni stolar, pa em što na ni na šta ne liče, em što nisu ni tamo, a ni vamo. Snimi taj mozak koji je vrata od toaleta, u kome bleji WC-šolja, stavio tako da pogled puca direktno na njih iz izloga ! Opsovala bih mu smisao za estetiku, ali šta sad....ništa ne mogu da promenim, a i ne bi mi bilo lakše, pa ću ovaj put ipak zadržati jezik za zubima.... uglavnom sa jedne strane ima jedan, a sa druge jače od dva metra zida za iskoristiti.

Pogled na levo
Kad bacimo pogled ulevo vidimo pregradni, gipsani zid što bi u prevodu značilo - nema kačenja ič na tu stranu. U obzir dolaze samo samostalne police. E, da ga baš....nisam ni malo oduševljena tom činjenicom. Razlog ?! Pod u lokalu !!! Volim kada na njemu nema ništa ! Lakši je za održavanje odnosno pranje 2-3 puta dnevno i nema šta gde da ti se zavuče, a hoće.....znam da hoće.

Pogled na desno
A kad zavrtimo glavu na desno možemo da odahnemo - zid je noseći, ali....tu ne bi trebalo ništa da se kači. Odlično smo počeli. "Volim" ta iznenađenja, baš su mi onako...ma ne bih mogla da živim bez njih. Pošto sam ja klasična domaćica koja počinje spremanje i raspremanje od plafona, ništa se ne menja ni ovaj put. Sam plafon ne diram. Hvala Bogu rasveta je OK!!! Tako da se spuštam na prvih 60 cm zida koji bi zvrljao prazan ( to Vam je ono taman do vrata)  jer teško da neko odatle može bilo šta da skine i stavi bez merdevina, a za njih ima para, ali  NEMA mesta.

Zamislila sam odmah 3D sliku, a za to mi treba stiropor, boje, četke i lepak. To sve "tuto kompleto" dobijam sutra i čim se vratim s posla bacam se u akciju. Pravim ogromne, bombone, lizalice, mafine, luše....i imam nameru da ih lepim na zid.

ALI ŠTA SA VRATIMA !??? 
Devojke pomagajte , ako Boga znate !!!

35 коментара:

  1. nije strašno, moja prijateljica je imala isti problem i to je rješila ovako; dala je sašiti od najobičnije žutice zavjesu, iznad vrata je stavila bonagraciju - to je ono na čemu visi zavjesa i problem rješen! žutica je neprozirna, ne vide se vrata iza, a glavni štos je bio taj što je na žuticu dala aplicirati ime svoje radnje. Možeš i ti napraviti nešto u tom smislu. ja bih, na tvom mjestu (da ne gubim puno vremena) od filca izrezala kolačiće, lizalice, bombončiće, mafine, odnosno sve ono što ćeš tamo prodavati i to u raznim, veselim bojama, filc možeš ili sašiti mašinski ili ručno ili čak zaljepiti, ako ti se jako žuri. to će ti djelovati dekorativno, pokušaj kopirati svoju reklamu sa izloga da ti sve bude ujednačeno. što se tiče poda, nastoj da veći dio bude slobodan da se može brzo oprati i da ne moraš preslagivati stvari s jedne strane na drugu milijon puta dnevno.
    i ja bih, da sam ti, išla na šarenilo; slatkiši su šareni, a i djecu to privlači, kao tvoj prethodni post.
    drago mi je da živiš svoj san, jer pretpostavljam da ti ovo nije palo napamet jutos.
    veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Al' si brza !!! :)))
      Kakav mozak !!! Ti si ga baš naoštrila ;)))) Svaka čast majstorice - dobra ideja!

      Ne, draga nije mi palo jutros na pamet već negde pre godinu dana kada mi je suprug izgubio posao, a mlađi sin dobio ugovor koji mu je istekao - DANAS. On bi još i mogao da se snađe, ali matori - teško, jer ga sa 49 niko neće. Elem, skupismo neku crkavicu i sad... plivaj ;) Da je život drugačiji možda ga ne bih toliko volela :)

      Избриши
    2. nije istina da ga nitko neće, ti si tu :)
      ideja je odlična, nadam se da će ići sve po planu, uloži malo i u marketing.
      i, točno, neće biti lako, ali će biti slatko 100%

      Избриши
    3. divna ideja Anna ,Barbara tebi puno srece u poslu ici ce to pa svi mi mali iveliki volimo secer i bombonice ...........
      Sretno i slikaj sve da smo u toku .
      Ovdje ima slicnih trgovina i jako su popularne ,narocito oko Uskrsa ...

      Избриши
    4. Hvala, Dragana punoooooooo za podršku i lepe želje.
      Da, naravno da ću sve slikati i redovno Vas obaveštavati do koje smo lekcije došli. Pa je 'l smo pošle u avanturu zajedno ili ne ??? :)))))

      Избриши
  2. Super! Ko kaže da je to nezdrava hrana? Zdravo je ono što te čini srećnim a mene slatkiši, definitivno, čine srećnom.
    Anino rešenje za vrata mi se sviđa. Jednostavno, nije skupo, a može da bude efektno ako je u nekoj jakoj boji. Držim ti palčeve!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, ti Iskro moja :*
      Da, sjajno je ! I nadam se da ćete sa mnom ostati do samog kraja, a onda velika žurka, jer red je da se proslavi :)))

      Избриши
    2. E, to bi bilo to !!! Sad mi trebaju oni čovečuljci što mahnito skaču od sreće, da pokažem trenutno stanje duha :)))))))

      Избриши
    3. Naravno, tu smo! A i u međuvremenu ako treba, samo zovi, stižemo! Izlog neka bude romantičan, kao u filmovima, puno šarenih bombona... njam!!!

      Избриши
    4. meni avion ide dva puta nedeljno iz Geteborga samo javi ....
      Iskricina ideja mi je super kao iz filma " Fabrika cokolade "

      Избриши
    5. Naravno, Nataša! Samo takvi izlozi imaju svrhu ! ;)

      Избриши
  3. Pa ovo je poduhvat i avantura!!!Divim ti se..i ujedno držim palčeve..
    Ova Ana razmišlja stvarno sto na sat.Ja sam priznajem malo zablokirala,jer sam se uplašila kao da i sama treba da opremim lokal...a ja UVEK mnogo dugo i na vreme počnem da planiram i razmišljam...ne,ne,smiri se Sandra,Barbari treba pomoć,misli,misli...!!!Mnogo mi se sviđa ideja sa lepljenjem "slatkiša" po zidovima.Ali,vrata..I mi smo u privremenom lokalu jednom davno imali dvoje vrata na zadnjem zidu pa smo ih sakrili neprozirnom teget(ozbiljna varijanta)zavesom i sve je delovalo vrlo elegantno...Ti ćeš imati šarene zidove,pa bi jednobojna plišana zavesa možda bila slatka..ili od materijala za postavu(jevtinija varijanta)...

    Srećno,porodico!
    Dok imate jedni druge uz sebe,uspećete,sigurma sam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, dušo moja ! :*
      Nemoj, molim te, sad da mi blokiraš - uopšte nije vreme. :))))
      Zavesa za sada definitivno pobeđuje i to može da izgleda stvarno mnooooogoooo dobro.

      Hvala ti, draga moja, na lepim željama. Porodica jeste matična ćelija društva i najvredniji imetak svakog živog bića, ali porodica nije samo tvoja krv, već i ljudi koje voliš, koji tevole i smatraš ih delom iste. Zato - USPEĆEMO!!!

      Избриши
  4. Čestitke!! :))
    Bacili su te u vodu a ti, plivaš i zmaguješ! Bit če ovo pisani, veseli kutič. Za vrata pronađi jedno sladku pastelnu zavjesu, pa je malo ukrasi, kako su več djevojke pred mnom predlagale. Meni se to sviđa i nije skupo.

    Sigurna sam, da če slatkišarnica uspjeti. Želim ti puno veselja u svemu što češ raditi ove dane :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, draga, na lepim željama i čestitkama, zaista si divna. Da, biće ovo pisani, veseli kutić koji će pratiti sve što se dešava u našoj "Bombonici".Biće vrlo interesantno videti na kraju šta nas je ono mučilo i kako je sve izgledalo na početku. Između ostalog, pogledati i vreme pisanja odgovora na komentare i shvatiti kako nisam mogla da spavam. Legla u 12, a ustala u 4 :)))))

      Избриши
  5. Одговори
    1. Jeste, malena - konačno !!!
      I mogla bi da me "uglaviš" u svoj raspored malo ;)))))
      I oću i ja da pravim ovakva srca, a ne one sladolede:))))

      Избриши
  6. Zavjesa je odlična ideja, ali ja ti dajem još jednu - pokretni pano - okvir sastavlen od letvica, baza malo šira da drži ravnotežu, dva točkića da bi se pogao pomjerati, ispuna može biti od platna, ali i od kartona lijepo dekorisanog (jeftino).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mmmmmmm....znaš šta, Fikreta ova ti je dobra !!! Baš dobra !!!
      Mogle bi te letvice da se ostave na vidnoj ( spoljnoj strani) a materijal da se ofarba tako da sve zajedno izgleda kao jedan PROZOR. U pozadini neka klinka koja liči na Pipi Dugu Čarapu viri u radnju i oblizuje se. Zavesa se stavi i zakači sa strane sa nekim velikim mašnama.
      JESSSSSSSSS !!!!
      Našli smo rešenje !!! Ma nisam ni sumljala:))))
      SVE VAS LJUBIM i znate šta ?! Baš je dobro što su ta vrata baš tu :)))))

      Избриши
    2. A znaš da sam noćas zaspala sa razmišljanjem i analiziranjem tvog lokala...:)))) Proleto mi i pano kroz glavu,tj.oni prenosivi paravani sa nekoliko zglobova koji mogu da se spakuju po potrebi..ali činilo mi se da bi to zauzelo dosta prostora..osim ako ne bi imao još neku funkciju,pokretne police za kačenje koječega na pr.
      Fikretina ideja s kartonom mi se sviđa jednako kao i Anina zavesa,a ti ćeš već odlučiti u odnosu na ostali raspored i prostor kojim raspolažeš..

      Избриши
    3. To sa paravanima je dobro za pozadinu (leđa) izloga. Vidiš...verovala ili ne, došla si do rešenja još jedne stavke koja me je mučila, mada je za nju još "imalo vremena", tako da se nisi džabe vrtela po krevetu :))))) Mnogo dobra idela i usvojena videćeš je kad sve bude gotovo. Misliš unapred, to mi se sviđa - samo nastavi ;))))))))

      Избриши
  7. meni je isto palno na pamet da staviš pokretni pano, kao i fikreti. možeš da ga ukrasiš slikama kolačića i bombonica. ja bih ga stavila između dvije šine, jedna šina na od, druga na plafon.
    naravno, ako uopšte ima mjesta za pano. ima li?

    i želim ti svu sreću sa biznisom. sigurno je da će ti biti ludnica i uzbudljivo i stresno i veselo i zabavno, sve u isto vrijeme.
    a vi sami pravite slatkiše ili imate nekoga da vam pravi?
    ma super će vam ovo sve biti! :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Usvojeno od svega po malo !!! Ima mesta,ima....

      Hvala, draga divna si !!! Slatkiše će nam u početku praviti radionice kojih u gradu ima za izvoz i naravno rinfuz naših fabrika slatkiša.
      Još jednom hvala i ljubim te i grlim te i.... MNOGO SAM SREĆNA !!!! :)))))

      Избриши
  8. ČESTITAM DRAGA!! SVAKA ČAST!! DIVIM SE VAŠEM PORODIČNOM ENTUZIJAZNU I NE SUMLJAM DA ĆETE USPETI! TVOJ OSMEH I ENERGIJA ĆE BITI DOVOLJNI DA SE SVAKO VRATI PO JOŠ JEDNU DOZU SLATKIŠA I DOBROG RASPOLOŽENJA.
    Što se ideje tiče, podržavam obe, mada je pano malo praktičniji. Mislim da pano ne treba previše da ukrašavaš slikama (jer će ih već biti na zidu) već da na njemu ispišeš nekoliko dobrih izreka, neki sladak recept sa sitnijim dekoracijama i sl. Na zidove ti prelažem da okačiš kolače, mafine i sl. u jednostavnim ramovima (kineskim) koje ćeš obojiti pastelim tonovima u boji preliva za mafine i staviš iza stakla. Tako će ti izgledati lepše, urednije (neće se prljati i tamneti od prašine) a možeš po želji i da ih menjaš (kad ti dosade). Obavezno stavi jedan veliki tanjir na tri sprata na pult u kome ćeš izložiti svežu ponudu i preporuku dana. Ima još ideja, pisaćemo usput...
    ŽELIM VAM PUNO USPEHA I VIDIMO SE NA OTVARANJU!! <3<3<3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. HVALA DRAGA I OBAVEZNO SA VIDIMO NA OTVARANJU !!!!

      Odlično si počela,...samo nastavi...otvaraš mi oči svakim predlogom sve više i više... I OZBILJNA SAM !!! :))))))

      Избриши
  9. Ja jedva čekam da vidim kako ćete sve to urediti, malo sam zakasnila sa bilo kakvim savetima, pročitala sam prethodne komentare, i sad ne znam šta bih dodala, ako se neka ideja rodi, javiću.
    U svakom slučaju vam čestitam i želim vam puno uspeha u ostvarivanju zacrtanog cilja.

    :-))))))))))))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Bojanice i nisi ti nigde i ni za šta zakasnila. Stigla si na vreme i uvek si dobrodošla. Svaki predlog, savet, kritika su dobrodošli i samo polako. Ljubim te :*

      Избриши
  10. Pogledaj na googel slike od pippi långstrump
    Pipi je "nasa" i tako se zove a u trgovini trebas imati i puno puno balona to mi nekako pase uz bombone ili sam ja na to ovdje navikla .
    Javi ako ti treba slika ili nesto ...
    Puno srece

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Dragana !!!
      I meni bombone i baloni idu zajedno. Javiću, naravno, hvala ti još jednom punooooo !!!

      Избриши
  11. Pogledala sam post sa lizalicama od stiropora i gledam,cekaj,nisam u toku sta se desava.E,pa SRECNO.Sa tolikim entuzijazmom sve ce biti SUPER:)))

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.