среда, 29. мај 2013.

SNAGA CVEĆA


Pročitah negde sledeći tekst :

 "Biljke smanjuju stres, iscrpljenost i pojavu bolesti. Školarci se lakše koncentrišu u učionicama ukrašenim zelenilom i cvećem, a kada se ono nalazi u vaznama podstiče kreativnost kod odraslih. Cveće razvija druželjubivost. Što je veće zadovoljstvo u Vama bićete lepši i prijatniji sebi i drugima...."

 I sve to lepo upotpunjeno fantastičnim slikama ! E sad, da li je u pitanju sugestija, autosugestija ili šta već - ne znam, ali znam da mi se rodilo par kreativnih ideja, gde je u centru zbivanja, a šta drugo nego - cveće! O nečemu sam već pisala, o nečemu ću tek pisati, a danas ću se zajedno sa Vama odmarati, uživati, opustiti  i razgaliti uz prelepo cveće, bar ovako preko ekrana. Danas sledi jedan od onih postova koji možda nisu korisni, ali su .....



















...hrana za oči i dušu !!!

11 коментара:

  1. što mi radiš...
    preskočit ću ogradu, pa kod susjede u vrt...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))))) Vidim da ima istine u onome što sam pročitala. Kažu da razvija druželjubivost. Šta da ti kažem, nego.....PRESKAČI !!! I neka stavi još jednu kafu, gorču, za mene !!! :))))))

      Избриши
    2. ma kakva kafa, ja sam u krađi. inkognito.

      Избриши
    3. Hahahahhaha.... sa tobom je uvek Nova Godina !!! :)))))

      Избриши
  2. Одговори
    1. Jao, Jagodice, sad dolazim od tebe. Što ti lepa ona ruža !!! Svaka čast !!! :)

      Избриши
  3. Meni samo ova kolica puna cveća,ostalo zadrži...pliiiz...;)

    ОдговориИзбриши
  4. Meni se sviđa ova riječ - druželjubivost. Nije mi sasvim jasno kako bi išlo u prevodu ali mislim, da je nešto o tome, da ljubimo naše drugove. Super riječ a sličice su tako mirisne :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, draga. :*
      A prevod... pa može i tako ( čak mi se jakoooo dopada), mada je više nešto kao ljubav prema druženju kao takvom :))))

      Избриши
  5. Kako nije korisno, naročito sad, kad kod nas pada kiša, a samim tim i moje raspoloženje je u skladu sa vremenom?

    Volim cveće. Jednostavno rečeno. Kako bih drugačije izrazila sve to što cveće budi u nama, kad su to stvari u kojima uživam bez ijedne reči? Sam pogled na šarenilo, na tu lepotu izmami osmeh. A kad uložimo trud u negovanje cveća, ono nam uzvraća mnogo, mnogo više.
    Jedino što ne praktikujem, ili to radim vrlo retko, jeste da ga berem i držim u vazi. Svakako će uvenuti, ali mi je žao da to bude mimo sredine gde se ono najbolje oseća. A za druge? Nije problem, veoma često i rado im pravim bukete i poklanjam. Malo je nelogično, ali tako je.

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.