уторак, 21. мај 2013.

MOJA SRODNA DUŠA !!!


Ako sam nešto naučila za svo ovo vreme blogovanja, onda je i to da obavezno pogledam spisak onih koji domaćin bloga prati. E, tako je na jednom, više se ne sećam  kom, stajao naziv "KO TO TAMO" i nije bilo trika da automatski ne kliknem na njega. Zašto ?! Pa, iako se mogu pohvaliti dobrom intuicijom i onim tzv "šestim čulom" to nije bio razlog, mada ...... kasnije se ispostavilo da je autorka istog, vrlo slična meni, često u isto vreme razmišljamo o istim stvarima, a i razmišljamo slično, ako ne i isto.

Najfascinatnije je što pojedine tekstove koja jedna piše sa papirnatim maramicama u ruci, ova druga ih redovno na isti način čita. Ali, da se mi vratimo na razlog zbog čega me je privukao naslov ovog bloga. Možda ste pomislili na naslov filma koji u nastavku ima reč "peva" ? Ne! ...ipak je u pitanju jedna od pesama grupe "Riblja čorba" koja u nastavku ima za motiv isto muziciranje, ali...ne bih ja otome. Hvala Bogu, prošlo je, ne ponovilo se !!!  Kao i većinu ostalih, ispratila sam od poslednjeg do prvog posta i ....šta reći. Ovo je blog na kome se ja osećam kao na svom.

Prateći ga moje slike su postale malo "umetničkije", iako ih još uvek radim mobilnim telefonom ( bruka), svetlije, vedrije, a rodile su se i neke nove ideje. Moja terasa, moj mali Raj, me je ovog proleća dočekala u katastrofalnom stanju. Nažalost, kako je to izgledala ne mogu da Vam pokažem, zbog upada u moj komp pre nekih mesec dana kada su , između ostalog, mnoge slike otišle u nepovrat, pa i ta. Ali...priča se svede na to da me je upravo moja blogodarica o kojoj pričam svo vreme, "naterala" nekim svojim postovima i slikama cveća, da moj "mali Raj" malo sredim. Prvi put posadim neko "bilje", okrečim, doteram, pa to za sada izgleda ovako :

Bosiljak i korijander baš lepo napreduju 


Pomalo "mediteranska" atmosfera odgovara mom horoskopskom znaku :)

Dragi moji i drage moje, predstavljam Vam SANDRU sa bloga KO TO TAMO. Moja srodna duša koja sve što radi radi iz ljubavi. Da li je razlog ovome naše odrastanje u 80-tim godinama, sada već prošlog, veka ili smo jednostavno takve rođene da su nam ljubav, porodica i prijatelji najveće bogatstvo - ne znam. Znam samo da me svaki njen post prubudi, napoji optimizmom, nahrani dušu, svaki put razneži i ponekad rasplače.Ovo je njen prvi intervju i šta se sve događalo dok je odgovarala na moja pitanja, reći će Vam sama:



1. Ko je SANDRA ?

- Nekada davno....devojka zaljubljena u književnost i jednog dugokosog sa cigarom u ruci ( koju do današnjih dana nije uspela da mu izbije iz ruku). Prečesto nesigurna u sebe ( iako se to retko primećivalo) ....a iz te nesigurnosti proistekli su pogrešni izbori, dileme i nezadovoljstvo...
Sve te dileme i književnost i statiku, vrlo brzo zamenile su cucle i pelene.
I velika ljubav koja je pobeđivala u nadošlim ružnim godinama....
I zahvalnost. Za porodicu koju je sebi izmaštala.
Danas potpuno obična žena majka, supruga, sestra, drugarica, snaja, tetka, blogerka :)... desna ( a možda i leva) ruka svom mužu u malom porodičnom preduzeću, i dalje zaljubljena u kreativnost više nego u autimatiku, fakture i radne naloge...

2. Kako je nastao blog KO TO TAMO?

- Tako što je moja ćerka rekla : " Sad je dosta !..dekorisanja, pravljenja, fotografisanja...Piši !"
Naziv? Ne znam da objasnim. Znam samo da često imam želju da ga promenim...

3. Šta te inspiriše?

- Kad nisam raspoložena ili me bilo šta muči i brine, ništa ne može da me inspiriše. Kad sam u formi, inspiriše me baš sve oko mene. Često od obične banalne stvari pravim priču u glavi.

4. Da li je blog imao bilo kakav uticaj na tebe i ako jeste kakav?

- Upravo mi je zagoreo ručak. Pošto je to bio nadev od mlevenog mesa za lazanje, očekivala sam bar malo razočaranja od sina - ljubitelja lazanja. Ali, on samo reče:"...nema veze..."
Eto, pisanje bloga ne utiče mnogo na moj život. Majka mora da piše po blogu kad ona to reši...i tako...

5. Imaš li neka očekivanja od njega?

- Za sada imam samo veliki osećaj zadovoljstva u vezi bloga. Ali uskoro možda počnem i da očekujem nešto....

6. Šta bi poručila onima što se spremaju da otvore svoj blog ?

- Poručila bih:
- Blogovanje je zabavno, lekovito, opuštajuće, inspirativno, pomalo zarazno...
- Blogujte OPREZNO ! Kad probate blogovanje, može vam se desiti da više nikad ne poželite da perete sudove, peglate, čistite...
-Blogovi su sjajan način da upoznate divne pozitivne ljude sličnih interesovanja i životnih stavova... to mi je najdraže:)
- Voli vas Sandra! :)

Mogu i da otpevam ako treba:
" Vi, prekrasni ljudi,
sa vama mogu cjelu noć
biti budan i sanjati..."

Hvala Sandra !!!




13 коментара:

  1. Ma idi... Slušam Baba Julu upravo:)))
    I hvala:*

    ОдговориИзбриши
  2. Super priča! Još jedan dokaz da je naša generacija bila i ostala normalna i da zna šta su prave vrednosti! Sve pohvale za obe!
    Pusa!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga... <3
      Generacija nam je čudo :)))), mada.... i ove mlađe ne zaostaju....sjajne su!!!

      Избриши
  3. I ja sam pomislila na film...

    Sandru sam lično upoznala i prvo što bih mogla reći o njoj, jeste da je mnogo lepa žena, a onda dolazi sve ovo što si ti rekla.
    Lepom je čini njen široki osmeh, pozitivan sjaj u očima, na licu, nežnost u svakom pokretu... Pričale smo dugo, smejale se, kao da se znamo sto godina. Volim jednostavne, otvorene ljude, koji će bez problema da napišu post u kome će da prikažu sve, iako nije savršeno, gde će da kažu šta vole, šta ne i da u njihovoj porodici, pa i u njima samima, postoje nesavršenstva. Njen post POZDRAV IZ KUĆE U KOJOJ SE ŽIVI me je oduševio. Otvoreno, bez foliranja i red i nered u kući. Ustvari, uvek me oduševe takvi postovi, jer je sve to normalno i tako ga i treba gledati.
    U kući gde postoji malo prašine, nereda, rasturenih igračaka, neispeglane garderobe, osećam se prijatno, jer znam da tu žive LJUDI. Normalni, obični, baš kao što sam i ja sama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upoznala lično?! Sad ti zavidim:))))))) Šalim se naravno, ali se nadam da ću mnoge od Vas videti lično i personalno, a mislim da se odlično upoznajemo i na ovaj način.
      "Pozdrav iz kuće u kojoj se živi" je jedan od sjajnih postova moje gošće danas i da... i meni se dopao jakooooooooo !!! :)

      Избриши
  4. Sta reci o Sandri, a da ti nisi vec rekla u svom opisu, i ona sama svojim porukama. Ja vas obe volim da pratim, i da ucim iz te iskustvene kreativnosti i vrcavosti!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, draga!
      Vidim da si odlučila da se posvetiš samo jednom blogu. Na neki način si mi inspirisala da i ja napravim neke krupne rezove, izmene, promene, ....za to ti moram reći - HVALA !!!

      Избриши
  5. ... na nogama,
    pjevati do zore.... (nastavak pjesmice :)
    Sandra je i na mene ostavila ogroman dojam, drago mi je što smo se (barem) virtualno povezale, osjećam da dijelimo mnoga mišljenja.
    Pozdrav i tebi, Barbara!

    ОдговориИзбриши
  6. A ja Sandru uvek "temeljno" iscitam i na kraju nemam sta da dodam :)))

    ОдговориИзбриши
  7. Super je Sandra, nekako je kod nje domaca atmosfera

    ОдговориИзбриши
  8. Fenomenalno!
    I ja pratim Sandrin blog i volim Sandru.
    Tako se povezujemo mi kreativni blogeri, ona me dovede do tebe, a ti ćeš me sigurno povesti do nekog sledeg...Iako blog pišem od septembra 2008. godine, pa piskaram na još dva bloga, a ovaj najstariji je i najvažniji, svakodnevno nalazim nove blogove vredne pažnje i divljenja.
    Hvala puno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hej, još jedno novo lice,a možda i nije....idem da proverim :)))) !!!
      Nema na čemu i dobro došla !!! :)

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.