среда, 15. мај 2013.

KAKO NAPRAVITI DOMAĆI BAILEYS


Ovo je mnooooogoooo dobra stvar !!! Skoro sam dobila ovaj fantastičan recept od Ružice, a ona opet od naše Jelice, ustvari ne baš od Jelice, nego od neke njene prijateljice, a ova od ....idi, bre, ako ovako nastavim doći ću do Eve. A i ko da je bitno kako je dokotrljao do mene. Bitno je da je recept isproban i savršen. Pitanje koje trenutno čujem negde u pozadini ide odprilike ovako :
- Da li je kao pravi Baileys?
Ma, naravno da nije !!! Podseća, ali ništa ne zaostaje. Pogotovo kada se uzme u obzir da flaša ovog pića košta negde oko 25 evrića, a ovo "ludilo" negde oko pet, a izaziva isti osećaj kod onoga koji ga proba, pa pravi onu blaženu facu uživanja u stadijumu nirvane. Malo li je na ovu skupoću !?

E sad da pređemo na stvar i to ( pogađate) u slici i reči :



Počinjemo sa DVA sveža žumanca i 150 gr prah šećera...

...koje dobro umutimo ....

....dodamo DVA vanilin šećera sa Burbon-om...

...pa DVA capuccina...

... opet DVA, ali  šlaga...

...400 ml mleka...

...200 ml ruma..

...sve to dobro umutimo ( pazite - prska) i sipamo u bokal.

Posle ovog pravac frižider da prenoći. Pred služenje promešajte ( jer se malo zgusnulo), dodajte još malo mleka po Vašem instiktu i nahođenju i....pravac u čaše sa ledom !!! Bilo bi dobro da pozovete bar DVE prijateljice na degustaciju, jer mu je teško odoleti i teško da ne napunite još koju čašu, pa još koju, pa. ....može svašta da se desi. Ovako "podelite odgovornost" :))))

ŽIVELI !!!

12 коментара:

  1. Obavezno cu da isprobam recept,sta kazes jos malo pa stigosmo do Eve :)))Super recept!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je baš jednostavno!I mora da se isproba,jer znam neke koji bi se obradovali da ih dočekam i ugostim s ovom poslasticom..a neće imati ništa protiv što domaćica pije vino(ili pivo:)..Baš sam primitivna,pomislim nekad...ali nikad se nisam slagala s jajima,šećerom i alkoholom...Mada,možda treba stalno pokušavati..;)

    ОдговориИзбриши
  3. E posle ovako napornog dana slatko me nasmeja. :)))) Obozavam tvoj stil pisanja,sta da ti kazem.Kako su krenule slike mislila sam da ce na kraju neka torta da ispadne.Licno nesto ne mirisem ovo picence,ali znam ko ga voli pa cu sigurno probati da napravim.Ima i suuuuper recept za sangriju mislim da to vec svi znaju a super je sad za leto....i naravno kad zelis da dobijes tu blazenu facu ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))) Smej se, smej... uvek se smej...najviše volim osmeh tvoj....
      Ne znam odakle mi ovo, ali kriv je BAILEYS 100%. Lepo sam rekla da ne pokušavate sami kod kuće :))))

      Избриши
  4. Odlično! Mmmmmmmmmmm...jedva čekam da probam.
    Usput ti je pošlo za rukom i da me nasmeješ, pa je efekat bio potpun.
    Jedino što nisam skapirala (bivša plavuša) jeste da li se pije kao bezalkoholna varijanta (moje prijateljice su inače sve nelečene alkoholičarke) ili može da se doda neki alkohol i koji je najbolji?
    Ljubac!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ljubavi, promaši jednu sliku !:)))) Oće to kada se smeješ, pa krenu suzice i sve se zamagli pred očima ili ti baguje komp :))) Neka te, sad će tebi prirodna plavuša, koja se krije ispod ljubičaste farbe, da objasni neke stvari ! Elem, na kraju ( pre sipanja u bokal ) dodaš 200 ml RUMA. Ovo ni malo nije bezalkoholno, a kako bi bilo bez alkohola.... ne znam, verovatno kao neuspešan fil. :)))))

      Избриши
  5. Ja tebi,ti meni,ti meni ja tebi....e skokni do mene ceka te nesto slatko :)))

    ОдговориИзбриши
  6. Pa to nije moguće , osetila sam ja neku tajnu vezu jer uvek kad otvorim ovaj blog tako mi je prijatno kao da vi gledaš u dušu , žao mi je što nemam prave reči da kažem nekim ljudima ovde ono što zaista osećam <3 vidimo se mi uz nešto slatko kad dođem prvi put u BG <3

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.