понедељак, 20. мај 2013.

A SAD NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE !!!


Već sam u postu, koji je zatvorio proteklu radnu nedelju, nagovestila nešto novo, pomalo drugačije i čvrsto  obećala da u skorije vreme neće biti - postova iz kuhinje!!! Retko dajem obećanja, ali kada ih dam, onda ih i ispunim, pod obavezno!


Moje blogovanje je počelo sasvim slučajno, zahvaljujući mlađem sinu. Prilepljenog, kao super lepkom, zadnjeg trapa za fotelju koja stoji uz kompjuter, obavlja skoro sve porudžbine i kupovine. Posle mu to isto donesu na noge putem kurirske službe. Kaže, da je klasičan vid kupovine težak smor,ovako štedi vreme, novac, patike i da u krajnjem slučaju, tako više niko ne kupuje. Dobro, de....tako se ja "prešalta" 10-te godine XXI veka i tako nastade blog TUTTO NUDO !!! Strogo vezan za moju radnju, asortiman i sve što uz to ide i sve u cilju marketinga i poboljšanja prodaje. Vremenom, na njemu su osvanuli neki postovi koji su odudarali od zadate teme, pa je prirodno nastao još jedan,  rezervisan samo za odabrane. Za njega su znali, pa samim tim ga i pratili članovi moje porodice i prijatelji.

Jedan dan, a ima i takvih dana u mom životu,  do koske sam ogolela sebe i izbacila sve emocije na tastaturu i ostavila ih putem jednog teškog, odurnog posta na ekranu monitora... A onda se pojavio komentar nekog novog, nepoznatog lica koga nisam očekivala..... Komentar kratak, odmeren, iskren, ohrabrujući :

Pravi jesenji bluz..stigne to tako sa ovim sivim danima..ni ne oseti covek..Sreca pa brzo prodje :)


Kako se ta crvenokosa devojka uopšte "došunjala" ovde, kako me je pronašla ?! Ko je ona ?! Kliknem na profil, pa na njen blog i dočeka me zeleni Raj pun optimizma, ludila, muzike, boja, topline, i to sa sve mačkom u pozadini i pivom u ruci.. Iz momenta sam otkačila zajedno sa njom i zaboravila na sva pitanja i podpitanja, na svoje muke i probleme!!! Vratila me je mnogo godina unazad i vratila nešto što sam mislila da sam izgubila. Ipak...zna ona ponekad...onako narodski rečeno da "zavuče" ili da baci kosku, pa ko se upeca - upeco se !!!

Dragi moji i drage moje predstavljam Vam Ivanu sa bloga MY PERFECT LOUNGE. Jednu od mojih omiljenih pet blogerki i prvu koju sam počela da pratim sa uživanjem, čije postove jedva dočekam i vrlo se iznerviram kada neki propustim :))). Ona je glavni "krivac" za promenu glavne namene mog trećeg bloga MOJIH 40+  i njegovo preorjentisanje, jer sam preko njene liste blogova došla do srodnih duša, kreativaca koji su mi probudili pomalo uspavanu maštu, pokazali kako se to radi i podsetii me da u životu ( pogotovo u mojim godinama) treba raditi ono što VOLIŠ, a ne ono što ti se nameće.. A za ovaj i za još četiri ovakva posta je opet zaslužna ONA ili  jedna od njenih realizovanih ideja. Naime, neke od blogerki su gostovale na njenom blogu u postovima SLOVO NA SLOVO. Među njima, pogađate, sam bila i ja. Ivani sam postavila par pitanja, a ona je opet PRVA, brzinom svetlosti,  poslala odgovore:

1. Ko je Ivana ?

- Ivana je skriboman pripravnik, beer lover, putnik namernik, zaljubljenik u sedamdesete, knjige, prirodu i cudnu muziku


2. Kako je nastao blog MY PERFECT LOUNGE ?

- Posle blogova sa ozbiljnom tematikom, bilo mi je potrebno mesto da se "izduvam" pa je nastao " My Lounge"..opustencija, svastara, "Sitnicarnica Kod srecne ruke" :))

3. Šta te inspiriše ?

- Inspirise me nacin na koji ljudska pamet funkcionise :)), muzika me inspirise..i boje..mnogo boja :))

4. Da li je blog imao bilo kakav uticaj na tvoj život i ako jeste kakav ?

- Kao sto rekoh - blog je moj ispusni ventil. Stvari o kojima razmisljam, a ne smem glasno da kazem, ja nekako provucem kroz postove pa ko razume - shvatice :)

5. Imaš li neka očekivanja od njega ?

- Da sam, recimo, modna blogerica ( ili bar kozmeticarka) pa da ocekujem haljine i sminku :))
Ovako se zadovoljavam sitnim krupnicama NAJKRUPNIJIM - prijatelji na sve strane! Kud god sa krenem niz ovaj nas Balkan, imam gde da stanem i s' kim kafu da popijem.. NEPROCENJIVO!!

6. Šta bi poručila onima koji spremaju da otvore svoj blog ?

- Pisite ljudi, samo pisite!! Nikad dovoljno kvalitetnih blogova!! Nije bitan broj pratilaca ili komentara..ako je to nesto sto vas usrecuje, samo napred!!

HVALA IVANA !!!





12 коментара:

  1. Dobro jutro i tebi :D
    Hvala na ovom postu. Kao neko ko voli da "klikće" odmah sam se našla na gore pomenutom blogu i jutarnju kafu pretvorila u uživanje :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobro jutro !!! :))))
      Ovo je za mene najlepši i najaktivniji deo dana, a vidim...i tebi:)))
      Uživaj, tako je lep dan....

      Избриши
  2. Iju, vidi me sto sam lepa :))))))A i ova Vracarska fotka..<3

    E, a sad bih ja ove sape, tako lepo namazane, preslikala na neku majicu..al to kad se vratim :) Mahanje sa random pumpe na putu prema zemlji "dve crvene" :))

    ОдговориИзбриши
  3. "...štedi i patike..." Nego!..ljubi ga tetka Sandra.Ma pametnija su nam deca milion puta od nas i još ćemo štošta dobro od njih da naučimo.

    Ivana je stvarno zasluženo zauzela mesto na tvom popisu omiljenih blogova. Pozitivna,iskrena,duhovita...Sve čestitke!

    ОдговориИзбриши
  4. Divan post, dobra ideja i sve je, BAŠ, tako. Nikad nije kasno za ono što te usrećuje, pa i mi smo zaslužile malo vremena samo za nas.

    Uskoro će 20 godina mature. Drugarica mi je poslala poruku ZAR VEĆ IMA 20 GODINA? Ima, pa šta? Daće bog još nekoliko puta po 20!

    E, kaže ona PROĐE NAŠA MLADOST! Odmah sam je "isključila". Ko to kaže? Sve je u životu stvar shvatanja, a ja, lično, volim svoje godine, volim blogovanje, volim blogere, jer to je neki poseban svet. Po mojoj meri.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Najlepše godine su one u kojima si :)))) Tako su meni moje 40-te ne najlepše, nego ih ne bih menjala ni za dva puta po dvadeset. :)))
      Kao što ti reče - stvar je životne filozofije,....
      Hvala na komplimentu za post ;)

      Избриши
  5. Fenomenalna priča! Sa zadovoljstvom ću obići Ivanin blog jer mi se sve što ste obe rekle jako dopalo. A najviše višak pozitivne energije! :))
    Ljubac!

    ОдговориИзбриши
  6. Da, Ivana te uvek oraspolozi, volim njen blog. Ume i da iznenadi i to pozitivno sa nekom temom. Posebno mi se dopada odgovor pod brojem 5

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oooo dobro došla !!! Volim kada vidim novo lice ;)
      Odgovor pod brojem 5 je prava "blogerska filozofija" ( eto da je tako nazovemo) većine nas,... bar ja tako mislim ili bi tako trebalo biti..:))))

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.