понедељак, 1. април 2013.

BOJE OTKRIVAJU LIČNOST - NARANDŽASTA

Kad pomešate dve osnovne : žutu i crvenu dobijate - NARANDŽASTU !!!
Narandžasta asocira na sjaj i bogatstvo. Takođe je simbol plodnosti. Malo manje je intezivna od crvene ali je isto tako sjajna i plodna. Podseća ma plamen i sveću.

Ukoliko je ovo Vaša boja Vi ste optimistični , puni vedrine i životne radosti. Razmišljate pozitivno i lako prihvatate novine jer se ne plašite promena. Ne krijete želje i osećanja, a možete lako da naslutite šta drugi misle, jer posedujete veliku dozu socijalne inteligencije. Osećate se dobro u svojoj koži i živite u sadašnjosti, ne mareći za prošlost i budućnost. Volite fizičke kontakte i intimnosti. Ponekada dozvoljavate da Vas osećanja savladaju i postanete suviše ranjivi. Ako imate trajnu vezu, rizikujete da postanete zavisni. Pružate priliku partneru da manipuliše Vama.

Slabe tačke su Vam autonomni nervni sistem i srce, kako sa funkcionalne tako i sa emotivne tačke gledišta. Zato vodite računa o povišenom pritisku i problemima sa cirkulacijom.

Saveti : Smanjite upotrebu kuhinjske soli jer natrijum podstiče hipertenziju. Isto važi i za masti životinjskog porekla i hranu bogatu holesterolom (jaja, sir). Potrudite se da nađete vremena za fizičke aktivnosti, koje čudesno deluju na srce i krvne sudove. Negativan uticaj stresa na srce možete ublažiti eteričnim uljem kokosa. Jedite što više banana, kajsija, šargarepe i plodova mora, bogati su kalijumom koji pomaže rad srca.







































Deo teksta preuzet sa alo rs, a deo sa Sujeverje.

15 коментара:

  1. Najpozitivnija boja u spektru i br. 2 na mojoj listi :)) Ukrala sam ti bundevici i bubu :))

    ОдговориИзбриши
  2. Jeee,evo moje boje:))) Posebno me oduševiše ona raščupana kosa( takva je moja kada je bila dugačka),torba ( savršena) i narančaste čarape...Hvala na divnom postu..Dnevna soba mi je u narančastim tonovima, bila je i učionica ( sama ju ja bojala) ali mi je prekrečiše u mentol -žablje zelenu,kre,kre..Divna boja narančasta...No.1 za mene:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu...drago mi je da si pronašla jedan mali delić sebe na ovim slikama, mada mi ni na kraj pameti nije bilo da je ovo tvoja boja :)))

      Избриши
    2. Sad si me bacila u razmišljanje?! Žarko me zanima na koju si boju mislila da je moja? Pleaseeee,reci mi:)))

      Избриши
  3. Одговори
    1. Hvala ti za ovo KRALJEVSKA:))To je preotmjena boja za mene...Vjeruješ li da nikada u životi nisam nosila ništa ljubičasto niti mi je ikada pala na pamet iako mi se sviđa boja lavande kao "ogranak" ljubičaste..Zanimljivo je to kako nas ljudi doživljavaju, zamišljaju ili imaju predodžbe:) Ja sam prije luda na kraljevskom dvoru, ha,ha,ha...Hvala na odgovoru:))

      Избриши
    2. Nema na čemu,Sonaj, uvek ...a što se tiče onog dela o dvorskoj ludi - mislim da nas više konkuriše za to mesto ! :)))))

      Избриши
    3. Moram da se nadovežem: Sonaj nekako povezujem sa zelenom i žutom... Zašto? Ne znam!:))
      Mnogo su dobre sličice.Nerado nosim narandžastu,a volim je kao detalj u interijeru..Ipak favorit su mi narandžaste lale i čarapice;)))

      Избриши
  4. Joj sto mi se ne svidja ova boja,mislim nista ne nosim te boje ali zato sve jedem sto je narandjasto.Jos uvek cekam svoju boju :)Maaaada ove carape izgledaju bas super.

    ОдговориИзбриши
  5. Sjajne fotke i dobar nacin za upoznavanje svojih blogerskih prijatelja.Definitivno-narandzasta:))Sada sam otkrila tvoj blog.:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobro došla !!! :))))
      Stigla si taman na vreme! Samo što nije počelo da se zahuktava :))))

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.