понедељак, 8. април 2013.

BOJE OTKRIVAJU LIČNOST - BELA

 Bela boja označava čistoću i mir. Takođe ova boja je simbol nevinosti, a dopada se osobama koje teže slobodi i onima koji žele naglasiti predanost.
Belu boju često smatraju nepostojećom, odnosno nebojom. Deluje na nas kao apsolutna tišina, prazan zid, belo platno. Ukratko, ona je početak svega. Nešto kao ledeno doba za našu planetu.
Ljubitelji bele boje su uredni i besprekorno izgledaju. Pronicljivi su i imaju blagu, pozitivnu i optimističku narav, dobro uravnoteženi, razumni, sposobni i mudri, oprezni ( pogotovo sa novcem) i imaju najviše samokontrole. Nisu baš vatreni i implusivni, ali su zato odličan oslonac u životu kao prijatelji ili partneri.
Bela boja pomaže da se ublaži emocionalna uznemirenost i nudi osećaj mira i spokoja. Iako ima vrlo malo negativnih stvari vezanih za ovu boju ipak mnogo nje može izazvati osećaj hladnoće, izolovanosti i praznine.
Na plavokosim ljudima ova boja izgleda spektakularno, ali zato odeća u ovoj boji mora biti od savršenog materijala i još boljeg kroja. Oni koji imaju pegice neka izbegavaju ovu boju ako ne žele da ih još više naglase. Mada....nekima je to mnogo slatko ! ;)

































5 коментара:

  1. Jaoj,kako je lepa bela boja na ovim slikama...ma nema romantičnije boje,čini mi se...Bele šolje,beli luk...posteljina..devojčica u snegu..<3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš tako - čista romantika ! Da....devojčica u snegu je i meni omiljena... Baš mi je onako <3

      Избриши
  2. Moja omiljena, prva i poslednja! Prepoznala sam se u dosta opisa, mada moram da kažem da sam prilično temperamentna (čitaj užasno) i impulsivna, što baš i nije karakteristično za pobornike bele. No, izuzetak uvek potvrđuje pravilo, zar ne? Inače sam rak u horoskopu, tako da su moje boje bela, biserno bela, siva i plava (što se vidi i po mojoj kući) a podznak ovan me malo koriguje po pitanju pomenutog (užasnog)temperamenta. U svakom slučaju, divan post... :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pun pogodak !!! Mogla sam glavu da stavim na panj da je ovo tvoja boja 100 %. Rekoh ja bar 99 puta do sada, da si ti jedna romantična duša. :)))
      Da si u horoskopu rak - to znam, čak prva dekada kao i ja. Šta više i meni je jedan rogati (jarac)u podznaku, ali...kako ti ono reče - izuzetak potvrđuje pravilo - moje boje su daleko od onih koje su karakteristične za naš znak. :))) Sve u svemu, izuzetno mi je drago što ti se dopada predstavljanje tvoje boje ! ;)

      Избриши
  3. E to je moja boja konacno :))) cista,nezna.Slike su extra!!!

    ОдговориИзбриши

Hvala što ste ostavili komentar.