понедељак, 24. децембар 2012.

NOVOGODIŠNJA DEKORACIJA STOLA

Još je rano da postavljamo sto za Novogodišnju trpezu, ali nije rano da pogledamo kako su to drugi radili ovih godina i na taj način dobijemo inspiraciju. Moram priznati da nisam baš nešto fascinirana idejama, ali bili je par "primenljivih" predloga. Jedan od njih je sledeći u kome jedan sto dekorišu na tri različita načina.



Zašto sam ovo izabrala ? Zato što je više nego jednostavno, jeftino i prosto, odprilike skoro svi imate potrebne artikle sa slika, a izgleda.....MOĆNO! 
Šta Vam treba ? 
- beli stolnjak ( iako ga na slikama nema jer je sto odgovarajuće boje)
- ukrasne trake ( koje možete pronaći vrlo jeftino po knjižarama, pozamanterijama, mega marketima...)
- malo sitnih kugli ( oni su dali predlog zlatnih koje se slažu uz sve)
- malo zelenih grančica jelke
- neka vazna za cveće
- komplet za ručavanje, čaše i escajg

Potrebno

Prva varijanta ( ja sam je nazvala "plavom") je i najednostavnija, jer celu "priču" vadi lep komplet tanjira koji je uparen sa adekvatnom ukrasnom trakom. Ova traka je samo isečena i stavljena ispod tanjira, a ne našivena na stolnjak, tako da to dodatno olakšava posao.

Traka i dezen na tanjiru su slični ne indentični

Sve je još malo dekorisano zlatnim kuglama i poklon-paketićima u plavoj boji dok je na sredini stola najobičnija vazna za cveće sa samo jednim cvetom.

Umesto poklon paketića mogu i plave salvete

Sve to je to dopunjeno adekvatnim jastučićima na stolicama tako da dobijamo jednu prazničnu, plavu varijantu Novogodišnje trpeze. Ukoliko su Vam tanjiri u drugoj boji, samo dokupite adekvatne trake i salvete i na taj način dobijate svoju boju stola kao i svoju jedinstvenu kombinaciju.

Plava varijanta

Sledeću varijantu sam nazvala "zelenom". Princip je isti, a razlika je samo u dekoru na sredini stola i čisto belim tanjirima. Malo zelenila u obliku grančica jelke daće i malo "mirisa", a to neki od nas mnogo vole, a salvete čak ne moraju biti u istoj boji. Dovoljna je zelena saten traka kojom ćemo ih uvezati.

Jednostavan ukras na stolu

Opet jastuci na stolicama u adekvatnoj boji i dobijamo potpuno drugačiju sliku koja je po meni malo "toplija" od predhodne.

Zelena varijanta

I za kraj sam ostavila meni najlepšu, crvenu varijantu, koja je ništa drugo nego iskorigovana "zelena". Malo crvenih detalja i dobijate potpuno drugačiju "priču", a sto je faktički - isti !!!

Crveni detalji menjaju sve

Umesto cvenih poklon paketa mogu da se stave i crvene salvete, a brusnice ne moraju da budu sveže ( podjednako isti efekat bi dale i suve koje mogu da se kupe u svakoj prodavnici Zdrave hrane).

Crvena varijanta

Ovo su samo neki od primera, a mi ćemo se potruditi da Vam prezentujemo još neke tokom ove nedelje kako bi spremno dočekali 2013-tu !!!

1 коментар:

Hvala što ste ostavili komentar.