четвртак, 06. децембар 2012.

KAKO PREOBUĆI STARE NOVOGODIŠNJE KUGLEVečeras imam pomoć !!! Stigla je moja "ćera" da mi pomogne. Jovana je najbolja drugarica moga starijeg sina i pravo je malo blago koje mnogo volim. Jedna je od retkih mladih devojaka koju sve zanima i sve voli da proba, a brzina kojom uči je neverovatna. Ono što krasi ovu devojku, a nikako ne mogu a da ne pomenem, jeste njena želja i sposobnost da svoje stečeno znanje prenese dalje. Mislim da sam u poslednjih godinu dana mnogo više naučila od nje, nego ona od mene. Mogla bih ovako o njoj još tri posta, ali da mi pređemo na ono što je današnja tema !!!

Naime, sigurno da su Vam se tokom vremena mnoge kugle koje imate oštetile i više nisu reprezentativne da ih okačite ili upotrebite za kićenje. Nemojte ih bacati već ih malo doterajte. Najlakši način je pomoću parčića tkanine koje će odgovarati svojom bojom i dezenom Vašoj celokupnoj priči koju želite da ispratite. Pa da počnemo!!!

Jovana "peče" zanat

I ovaj put neće biti puno teksta jer slike govore sve, tako da ćemo na kratko ućutati i pustiti Vas da prelistate i pregledate sličice.

Oštećene kugle


Tacna ima više namena

Tupe makaze na izdisaju

Umotavanje i pričvršćivanje koncem i iglom

Ukrašavanje

Vezivanje mašnice

Finale

Finale sa zadrškom ( dodali smo i biserčić na mašnu)

Urađeno odmah  komada dva


Crveni pliš i opet umotavanje i pričvršćivanje

Malo belog vatelina na vrh
Malo lepljenja

Dodat kaiš od vunice (šnala je aluminijska folija)

Dodata i mašna

Još jedan par kugli

Deda Mraz i Baba Mrazica - tako ih je krstila Jovana

Opet umotavanje

Malo pričvršćivanja

Može i ovde malo vatelina

Dodata crvena mašna

Malo krzna i drugačija crvena mašna

Deda Mrazovi pomoćnici - i to je smislila Jovana

Pun tanjir kugli
Malo dnevnog svetla da se bolje vide !!!

Cela "ekipa" se malo sunča na zubatom Decembarskom suncu !!!
Verujemo da su se mnogima od Vas ove kugle mnogo više dopale od kupovnih i da su poželeli da sve svoje koje imaju "preobuku". Vremena imate dovoljno !!! Samo se "naoružajte" strpljenjem i maštom, nađite nekog pomoćnika i biće to jedno korisno, prijatno i nadasve veče za pamćenje.

2 коментара:

Hvala što ste ostavili komentar.