четвртак, 29. новембар 2012.

KAKO NAPRAVITI UKRASNU KESU

Danas pravimo ukrasne kese od papira. Znamo da su neki od Vas prokomentarisali kako ih je mnogo lakše kupiti nego se smarati njihovim pravljanjem, ali.....zamislite sledeću scenu : mali znak pažnje stavljen u kesicu sa Vašim likom koja je napravljena od običnog papira na kome je printovana Vaša slika. Koliko bi Vam vremena u tom slučaju  trebalo da pogledate u njen sadržaj? Mislimo da je to jedna od stvari koje bi jako dugo čuvali. Zar ne ?

Kao dlanom o dlan, doći će i ta famozna Nova Godina i Božić. Nismo baš uvereni u proročanstvo Maja vezano za 21. Decembar 2012. tako da bi bilo lepo da se pripremimo na vreme i krenemo sa spremanjem sitnica za ljude koji nam tako mnogo znače. Baš bi bilo dobro da svako od njih dobije spremljen poklončić u "svojoj" kesici. Kako doći do njihovih slika ? Ma to danas nije problem - živeo facebook !!!  Šta bi mogli da stavite u same kesice pričaćemo još i pisati o tome. Za sada, prvo da savladamo ovu lekciju !


PAPIRNATE KESICE OD NOVINA

Prvo odredite veličinu kese i na osnovu toga isecite komad bilo kakvog papira, novina, časopisa ili šta već.

OVDE SU KORISTILI NOVINSKI PAPIR ILI LIST NOVINA

Presavijete horizontalne gornje i donje ivice, pa zatim i vertikalne vodeći računa da su mere indentične da kasnije ne bi ste imali problema kod lepljenja.

MERE DATE U INČIMA,  VI IH POMNOŽITE SA 2,54 ILI ODREDITE SVOJE

Ispravite papir i zalepite bočnu stranu. Pustite 10-tak sekundi da se lepak malo osuši.

ZALEPLJENA BOČNA STRANA

Ovaj deo koji dolazi malo podseća na pakovanje poklončića ukrasnim papirom samo što je sada malo nezgodno jer nemamo potporu, ali...nije tako strašno. Prvo savite stranice pod pravim uglovima.

LIČI NA PAKOVANJE

Zatim ih zalepite. Lakše je koristiti lepak u stiku jer se preciznije nanosi, a i ne ulepe se prsti i još po nešto !

LEPLJENJE DNA

Da bi ojačali kesu, kako nam nešto ne bi pre iz nje ispalo nego što smo u nju stavili, isečemo parče kartona i zalepimo na dno sa unutrašnje strane.

PRAVLJENJE DNA

Izbušimo rupice provučemo neki kanap, pertlu ili saten traku i .....OLALA !!!
Gotovo !!! Zar nije slatka? Biće sigurno kada je Vi napravite !!!

GOTOVA KESICA 


3 коментара:

Hvala što ste ostavili komentar.