Странице

петак, 18. јануар 2013.

MASKA ZA MASNU KOŽU



Opet malo prirode iz frižidera na našem licu, samo što ovaj put svu moguću pažnju poklanjamo onima sa masnom kožom. Kao da čujemo - konačno !!!  Dobro, de, izvinjavamo se, ali bolje i ikad nego nikad. Pa da počnemo.
Potrebno nam je :
- jedna kašika maslinovog ulja
- jedna kašika meda
- sok od jednog limuna
- jedno žumance



Način pripreme:
Umutite žumance sa maslinovim uljem u kompaktnu masu, pa onda dodajte med i na kraju sok od limuna. Masku na lice nanesite četkicom ( najbolja i proverena varijanta) i držite je nekih 20-25 minuta. To vreme iskoristite samo za sebe i ne dozvolite da Vas nešto ili neko omete u tome. Nakon svega isperite lice mlakom vodom, nanesite svoju omiljenu kremu i dobro se odmorite za sutrašnje nove radne pobede. Samo tako će se dejstvo maske videti na Vašem licu, u suprotnom,.....džaba smo krečili !!!






6 коментара:

  1. Limun u raznim kombinacijama maski i pilinga beli kozu, odnosno uklanja tamne fleke po licu. :) Ova maska mi se svidja i probacu je cim pre. Nesto i za nas sa masnom/mesovitom kozom...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Limun je dobar i za nokte. Često se dešava da pojedini lakovi "žute" nokte ( naročito crveni). Taj problem se vrlo lako i efikasno rešava baš limunovim sokom. :) Samo....treba voditi računa ...često je "žutilo" na noktima i prvi alarm da nešto nije u redu sa jetrom !!!

      Избриши
    2. Hm mislim da je moja jetra za sada sigurna ali cesto mazem taaamne lakove pa su mi nokti zuti kada ih skinem, cak i kada stavim bazni lak. Sigurna sam da limun beli nokte, ali da li njegova kiselina nagriza nokatnu plocu? Da nije previse jaka?

      Избриши
    3. Jovanice, to je samo limunov sok ! Ako se plašiš, u početku ga razredi sa malo vode,ali...stvarno nema potrebe. Kada smo bolesni, neki od nas sisaju kriške limuna. Ako ne čini nikakvo zlo našoj usnoj duplji, ždrelu i želudcu,pa neće ni noktićima. :) Od svega mi pošla voda na usta od ove priče o limunu ! :)))))

      Избриши
  2. Одговори
    1. ZNAČI.... malo je reći HVALA za ovako nešto !!! Vesna, mislim da nisi ni svesna kakvo je ovo uzbuđenje i radost unelo u naše današnje kasno popodne. Oduševljene smo !!! Hvala, hvala, hvala,....cmok, cmok cmok....

      Избриши

Hvala što ste ostavili komentar.